Konu Başlıkları: Muhsin ve Alimoğlu hocaya...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Şubat 2012, 13:42   Mesaj No:4

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Muhsin ve Alimoğlu hocaya...

değerli kardeşlerim,
kuralsız,disiplinsiz mekan harap mekandır.burada her çeşit düşünce mevcut.mezheplisinden mezhepçisine kadar,radikalinden mutasavıfına kadar,ırkçısından ümmetçisine,şiisinden vahhabisine kadar her yelpazede uyelerimiz,ziyaretçilerimiz mevcuttur..
tüm bu yelpazeyı bir arada tutmayı başarmak kolay değildir.bunları islam kardeşliği şemsiyesinde tutabilmek,bu çerçeveyı aştırmamak,kardeşlerin arasına kin nefret tefrikaları önlemek için kurallar şarttır.kurallarımızın 19.madesi orta yolu bulma amaçlıdır.zıt düşünsekde,ayrılıklarımız olsada,acımasız tartışmalarımız olsa da,ki olacak ve olmalıdır.hakaret-küfür hakkımız yoktur olamaz da!

bir insan müşrik olabilir,kafir olabilir,eserlerinde küfür kokan cümleler olabilir,hayatında affedilmez hatalar olabilir,putperest yada şeyhperest de olabilir.tüm bunlarla yüklüde olsa,kimseye hakaret hakkımız lüksümüz yoktur.bize düşen fiili sorgulamak,ve fiili suçlamaktır.kişiyi sorgulama hakkımız yoktur.

mevlananın kabak hikayesi,arabinin fenafillahı,bediüzzamanın bana yazdırıldısı,gazalinin arabiyi ve türevlerini kısmen onaylaması,vahhabinin putçuluğu kaldıralım diye tüm hatırlarımızı yerle bir ettirmesi,tevhitçilerin şirki kaldıralım derken ehli kıble olan mutasavıfları komple dışlaması,tekfir etmesi,mutasavıfların şirke girsede,kuran onaylamasada şeyhlerine taasupluğu......, ......,...
bu negatif örneklerimiz çoktur.bizim savaşımız cehdimiz bu negatif düşünceler ile olması gerekirken,direk şahsı hedef almamız bana göre doğru değildir.bu doğru olmayan yolda ilerlemekle bir şey kazanmayız,çok şey kaybederiz.elimizde tek bir müslüman,alim,mutasavıf,mutefekkir,cemaat,mezhep kalmaz.
mevlananın kabak hikayesi var,bu senin ona rovi deme hakkını vermez.
fenafillahçıların itici görüşleri var,bu senin ona bunak deme hakkı vermez.
fethulah hocanın ecevite şefaat isteği var,bu senin ona sümüklü deme hakkı vermez.
başeditörümüz bayandır,hata yapmış olabilir,bu senin ona dalga alay mustehzi saygısızlık hakkı vermez.
Alimoğlu dostumdur,kardeşimdir.bu ona kurallarımızı çiğneme,alay etme hakkı vermez.

arkadaşlarım,dostlarım,kardeşlerim Allaha adaleti emreder,bu hoşumuza gitmesede,işimize gelmesede,bize dokunsada adil olmamız lazım.kul hakkına riayet etmemiz lazım.
hayri hocamızın diğer başlıkta,bu tür negatif düşüncelere acımasız saldırmasının altını imzalıyorum.ve nezaketten taviz vermediği içinde kendisine teşekkür ediyorum.hakka şahitlik lazımdır elbette,ama hakka şahitlik yaparken de,başka bir hakka tecavuz etmemek lazım.dik duralım ama dik kafalı olmayalım.hakkı savunalım ama haksızlık yapmadan.düşüncelerimizde acımasız olalım ama hakaretsiz..

mustafa hocanın banını kaldırıyorum.
rabbim bizleri kuran ahlakından mahrum etmesin.
saygılar..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla