Konu Başlıkları: Biraz sohpet edelim.
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Şubat 2012, 12:56   Mesaj No:7

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Biraz sohpet edelim.

Her namaz kılan mü'mindir cümlesi yerine "Müminler namazlarını kılarlar" ifadesi daha yerindedir. İlk cümle sıkıntılı bir cümledir. Her namaz kılan mümindir dersek , maun suresindeki ayetini yok mu saymış olmaz mıyız acaba?

Vay o namaz kılanların haline ki:

Onlar kıldıkları namazdan gafildirler.

Onlar gösteriş yaparlar
.(MAUN/4-5-6)

Namaz bilincinden yoksun olan kimselerin şekilsel olarak namaz ibadetini yerini getirmeleri Allah katında bir değeri olmayabiliyor. Dini biz sadece belirli ritüellere/nüsuklara hasredersek , hayatımın geneline şamil kılmazsak o din Allah'ın murad ettiği din değil de başka bir din anlayışının ürünü olur.
Toplumumuzun din anlayışında sakatlıklar olduğu için iman anlayışı da sakat oluyor, amel anlayışı da sakat oluyor. İnsanlar dille iman ettiğini söyledikleri anda kurtulduklarını ve cennete gireceklerinden emin oluyorlar. Ama ayetlere baktığımızda durum hiç de öyle kolay değil:
İnsanlar, (sadece) 'İman ettik' diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar?( Ankebut/2)

Bir de insanlar iman etmek ile islam olmak kavramlarını karıştırıyorlar. Halbuki iman ve islam arasında ince bir farklılık olduğunu Allah bildiriyor:

Bedeviler, 'İman ettik' dediler. De ki: 'Siz iman etmediniz; ancak 'İslam (müslüman veya teslim) olduk deyin. İman henüz kalplerinize girmiş değildir. Eğer Allah'a ve Resûlü'ne itaat ederseniz, O, sizin amellerinizden hiç bir şeyi eksiltmez. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.'( Hucurat -14)
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla