|  13 Şubat 2012, 19:39 | Mesaj No:16 | 
  |  Durumu:    Medine No :  16396  Üyelik T.:
24 Ocak 2012  Arkadaşları:2 Cinsiyet: Memleket:Arhavi Yaş:26 Mesaj :
36Konular:
7  Beğenildi:0 Beğendi:0
 Takdirleri:10 Takdir Et: 
	 |   Cevap: Biraz sohpet edelim. 
   Alıntı:   |  Esadullah Üyemizden Alıntı
					   Yani amel imandan bir cüzmüdür? Anlayamadım |  İşte şu hadiste iman-amel iç içe: “Nebî’ye  soruldu: ‘Hangi amel daha efdaldir?’ “Allah ve

Rasûlü’ne iman”  buyurdu. ‘Sonra hangisi?’ diye soruldu. “Allah yolunda cihad.”

buyurdu. Ardından yine  soruldu: ‘Sonra hangisi?’ Cevapladı: “Hayır üzere  yapılmış bir

hac.” (Buhârî, İman 26).  Rasûl’ü sevmek imandandır: “Nefsim elinde olan Allah’a yemin

olsun ki,  ben, içinizden herhangi birine babasından ve  evladından daha sevimli

olmadıkça iman etmiş olamazsınız.” (Buhârî,  İman 14). Allah yolunda cihad, imanın bir

parçasıdır: “Allah, bir kimseye kendi yolunda cihadı nasip ederse ve o da Allah’a ve

Rasûlü’ne iman ediyorsa  çıksın. Ya ecri, ya ganimeti, ya da şehadeti elde eder. Eğer

ümmetime lazım  olmasaydım hiçbir çarpışmadan geri kalmazdım. Andolsun Allah

yolunda öldürülüp  sonra dirilmeyi, sonra öldürülüp bir daha dirilmeyi ve yine

öldürülmeyi ne kadar  isterdim.” (Buhârî, İman 37). Hayâ da  imandandır: “Hayâ imandandır.”  (Buhârî, İman 24)    Allah için sevmek, kızmak, vermek ve engel olmak da imandandır:  “Allah için seven,

Allah için kızan, Allah için  veren, Allah için engel olan kuşkusuz imanını tamamlamıştır.”

Allah  Rasûlü, imanın parçalardan meydana gelen bir bütün  olduğunu, bunların içinde

amellerin de yer aldığını açık bir biçimde ifâde  etmiştir: “İman yetmiş küsür şubedir. En

üst derecesi la ilahe illa’llah, en alt derecesi, çevreyi rahatsız edici bir  engeli yoldan

kaldırmaktır.” (Buhârî, Müslim).
 | 
  |  |   |