Konu Başlıkları: Tevhid nedir..
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Şubat 2012, 10:20   Mesaj No:19

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Tevhid nedir,.

cevaplar.1.d) Allah’tan başka ilâh yoktur. Hz. Muhammed (s.a.s.) O’nun Rasûlüdür.

2.b) İlâh

3.d) Allah’ın zâtında, sıfatlarında, isimlerinde ve fiillerinde tek olduğuna inanmaktır.

4.. Tevhidin sözlük ve terim anlamlarını açıklayınız.

cevap..
Birlemek şeklinde ifade edilen tevhid, Arapça v-h-d kökünden türemiş bir mastardır. Tevhid , YARATAN İLE YARADILANI BİRBİRİNDEN AYIRARAK YARADANI BİRLEYEREK HÜKMETMEK ,bunuda yaradanın verdiği BİLGİYE[VAHİYE],bağlı olarak birlemek kafasına göre değil.

örneğin dünyanın varlığından günümüze keder hiç bir bilim adamı şöyle bir iddada bulunamamıştır,YER GÖK VE HER İKİ ARASINDAKİLERİ BEN YARATTIM VE BUNLAR BENİMDİR,düşünün böyle bi iddayı kim ama kim olursa olsun idda etse bunu duyan insanlar hemen onu bi akıl hastenesine kapatırlar.

Ama bunu rabbimiz yaratılan her şeyin YARATICISI BENİM VE İLAH OLARAKTA BENİM HÜKMÜMÜ uygulayın,bu ALLAHIN HAKKIDIR diyor.
Ayrıca iki ilah olsaydı BÜTÜN İŞLERDE KARIŞIRDI DİYOR,birlemek bunun içinde ne kadar önemlidir,örneğin Allahın hükmüyle hükmetmeyen idareler KOALİSYON HÜKÜMETLERİ KURUNCA işler nasıl karışıyor...Bu karışıklık Allahın hükmüyle hükmetmedikleri için olduğu aşikardır ayrıca koalisyon oluncada karışıklık bi kademe dahada artıyor.

Yalnız Allahı Allahın verdiği kuran bilgisiyle birlemek,doğru bir birlemek olur,bunda örnek olark şunu verebiliriz,birlemek BİR OLMAKTIR,ama Allah kendisi için BİZ i de kullanıyor,bu Allahın iki olduğunu değil,Allahın kendisi için böyle bir şeyi kullandığı için bizlerde kullanıyoruz,ama Allah BİZ i kullanmasaydı,muvvahidler bunu kullanamazdı,burdanda anlaşılıyor ki doğru bir tevhid bilgisi yine Allahın kurandaki beyanındaki gibi olmalıdır...

kısacası doğru bir Allah anlayışı kuranın ortaya koyduğu anlayıştır.

diğer sorularda inşaallah devam edecem...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla