Konu Başlıkları: haydi cüz okuyalım
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2012, 11:25   Mesaj No:9

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: haydi cüz okuyalım

Selamün Aleyküm arkadaşlar,

İnsanları Kur'ana Allah(c.c) Kelamına davet etmekten güzel ne olabilir?

Talibetun kardeşim sitede farkettiyseniz insanlarla Kur'anı tanıştırmak için çeşitli yollarla meal okutmaya çalışıyoruz. Fecr abimiz, muhsin bey yitiksevda kardeşlerimiz bu çalışmalarıyla bir ayeti insanb kalbine işlemek için soru veya farklı yollarla çalışıyorlar. Allah herkesten razı olsun.

Bence bu açtığınız paylaşım güzel ama zamanı yalnış . ÇÜNKÜ, meal hatmı için okumaya kardeşlerimiz zaman bulamıyoruz derken siz o katılımcı kardeşlerimizide böleceksiniz.


İkincisi kardeşim bir kardeşimizin dediği gibi arapçayı sular gibi okuyoruz ama anlamını bilmeden. Bence önce bu kitabın ne anlattığını nasıl mesajlar verdiğini hayatımıza geçireceğimiz yolları tanıtalım insanlara. Yıllardır insanlar sadece arapça öğrenmeye sefk edildi. Benim annem tüm Kur'anı arapça ezber su gibi okuyor ama sorsak anlatacak hiçbir şeyi yok kulaktan dolma yarısı yalan yalnış bilgi.



Bir diğer konu bu kitap ölülere değil dirilere indirildi. Hayat modellerini insanlar çizsin ona göre ahiret için hazırlık yapsın diye.


A'raf suresi 85 ayeti ölüye okusan nasıl bir yararı olacak ??

Ayetleri okuyup mesajları alırsak ayetler ölüye nasıhatte bulunmuyor onlar azıklarını almışlar yolu bitirmişlerdir ama bir diriye okuyun bakalım ne mesajlar var.. Ancak bu mesajları kör, sağır ve kalbi mühürlüler anlayamaz.



La diyebilmek kardeşim çok doğru diyor Allah razı olsun. Tevhidi anlamış ve hayatında bu sancağı bırakmamak için gayret ediyor.

Kolay değil yıllarca uyutulmuş bir toplum uyanmak istemiyor. Veya Tağutun adamları, belamlar makam sevdasında olanlar uyandırtmak istemiyor.


Sitedeki tevhidi kardeşlerimiz Allah rızası için bu konuda HAk'ı yazsın..

Bu KUR'an ÖLÜYE değil DİRİYE nasıhat edici bir kitaptır.

Arapçasınıda okuyacağız Türkçesinide ama önce ondaki öğüdü mesajı almak için müminleri meal ile tanıştıralım.


Selam ve dua ile kalınız.



Ey iman edenler, Allah'tan korkup-sakınırsanız, size doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış (furkan) verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allah büyük fazl sahibidir.
(Enfal Suresi, 29)



Alemlere uyarıcı olsun diye, kuluna furkan'ı indiren (Allah) ne Yücedir.
(Furkan Suresi, 1)

__________________
Alıntı ile Cevapla