Konu Başlıkları: haydi cüz okuyalım
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2012, 14:39   Mesaj No:16

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: haydi cüz okuyalım

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar konuları karman çoman etmeyelim lütfen.
1-kuranın asıl amacı anlaşılmak olduğunu kabul etmeyen yok.meal ve tefsir taraftarıyım.ama bu demek değildir ki,arapça hatimleri bırakalım.
2-kuranın aynı zamanda dua olduğu,şifa olduğu,şefaat olduğunu inkar eden yok.
3-kuranı kerimin kıraatı ibadet olduğundan da kuşku yok.
4-kuranı kerimin,siyasal,hukuki,fıkhi,sosyal,bireysel boyutlarını yok etmeyelim.
5-kuranı kerim her sınıf insana hitap etmektedir.çoban,alim,zalim,işçi veya cahil..her kesimin muhatap olması halinde nasipsiz kalacağı yoktur.

not:rasiha abla 4 mezhebe göre kuranın ölülere faydası olacağı konusundaki kaynak,4 mezhebe göre fıkhı 8 cilt.yazarı abdurrahman cezeri.çağrı yayınları.
muhsin hoca saydığınız 5 maddede birbirinden ayrı olamazda yanı 5 nide birlikte yaşanırsa doğru olur,kişi arapça okuduğu sayfa kadar ki eğer arapça anlamıyorsa,anlamınıda okursa doğru olur..yoksa anlamadan okunan kuran kuran değildir.çünkü kuranın amacı bu değildir,hidayettir ilk amacı kuranın buda anlaşılırdan geçer..

ölülere okunma ve faydası dokunma konusundada geçmiştede detaylı yazıp çizdik,tabiki dileyen dilediğini yapabilir,ve size bi sorum olacak Muhsin hocam,necm süresi 39.ayetteki KİŞİYE KENDİ ELİNİN KAZANCININ DIŞINDA BİR ŞEY YOK ayetini nasıl anlıyorsunuz veya bu ayet size nasıl bi tavır almanızı öğretiyor.Biraz anladıklarınızı benimle paylaşırmısınız lütfen...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla