Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2012, 13:16   Mesaj No:5

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Meal okumayı “moda” olarak görenlere

Alıntı:
YASEMİN ATAMAN Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Benim fikrim, bütün iman edenler el ele verip meal okuma kampanyası başlatmalıyız. En güzel hediye diye kitabımızın meallerini etrafa imkanımız dahilinde dağtmalıyız. Mealin girmediği ev işyeri, araba, okul, gönül, çanta, pazarcı tezgahı bırakmamalıyız.

Bu Kur`anın anlaşılma mücadelesidir. Kur`anın anlaşılabileceğini ilan etme mücadelesidir. Kur`anın önündeki duvarları yıkma mücadelesidir. Sadece siz değil, verilen mesajları biz de anlayabiliriz demektir.


Evet bacım doğru söylüyorsunuz.. Kuran’ın insanlara mesajının doğru şekilde ulaşması için nefes alabildiğimiz müddetçe çalışmalıyız...Her müslümanın davetçinin görevi pes etmeden gelebilecek zorluklara ve acımasız eleştirilere karşı sabır edip çektiği eziyetlerin karşılığını Rabbisinden bekleyerek çalışmalıdır..

Biz müslümanlar şunu asla unutmamalıyız.Davetçiler her dönemde inanılmaz eziyetelere maruz kalmışlardır.. Rasulullah (sav) mi bir düşünün o mübarek kafasından aşağıya deve hörgücü atıkları atılmış,Taifte ayakları mübarek kafası yüzü kanlar içierisinde kalıncaya kadar taşlanmıştır..


Ona deli, mecnun, kafayı yemiş, müneccim kısacası müşriklerin akıllarına gelen her türlü lakabı takmışlardır.. Allah’ın rasulune bunu yapan zihniyet elbetteki bugünde her islam davetçilerine saldırmaktan geri durmayacaklardır.. Bu sünnetullahtır.. her davetçinin başına bunlar gelebilir,gelmelidir.. Eğer batıl dinlerden davetçi tepki almıyorsa davetçi imanını muhakkak kontrol etmek durumundadır...

Bazı insanlar biliyorumki batıl ile aynı coğrafyada yaşadıkları halde hatta bazen onlarla aynı ortamlarda yaşadıkları halde,batılın karşısına koydukları din tanımı kendilerine asla bir tepki getirmemektedir..

Nedeni şu muhataplarına sizler şirk ve küfür işleyorsunuz,dedikleri halde,pratikte bu düşüncelerini çürüten ameller işlemekteler....Batıl ehli insanlarla din konusunda ortak noktalar bularak onlara müslüman muamelesi yaparlar.... Geçmiş zamanlarda rasulullah (sav) den şöyle bir rivayet okumuştum. Aradım hangi kitapta okuduğumu bulamadım...

Melaen rasulullah (sav) buyuruyordu..

“Yahudi ve hıristiyanlar haramlara bulaştıklarında,onların din adamları onlara bunları yapmayın dediler.. fakat onlara bu kötülüklerine devam ettiler,din adamlarıda, onlarla yediler içtiler ve onları dost edindiler,Allah’da onların kalplerini birbirine benzetti ve Meryemoğlu Mesihin diliyle onları lanetledi...”

Bu rivayet beni çok etkilemişti..Davetçi gerek pratik yaşantısında,gerek soyyut düşüncesinde batıl ve batıl ehli ile asla bir uzlaşma yapması düşünülemez.. İslam dini,islam olmayan tüm dinlere savaş açmak onları yok etmek için gelmiş bir dindir. Onlarla el bebek gülbebek yaşamak için değil...

İslam önce varlığını kabul ettirir,sonra hakka giden yolun önündeki engelleri kaldırır,sonra insanların baskı altında olmaktan kuratırır, özgürce düşünmesini ve din tercihi yapması için muhayyer bırakır..

Bu noktadan sonra insanlara illaki şu dini tercih zorlamsını yapmaz. İşte bu bakara/256.ayetin bize vurgulamak istediği husus budur inşallah.... İslam dini davetçisine Allah’tan başka hiçkimseden korkmadan hakkın üstünü örtmeden hakkı tüm çıplaklığıyla ortaya koymasını emir eder....Şöye düşünün rasulullah’ın hayatı tehlike altında olduğu halde O (sav) asla dininin herhangi bir emirini gizlememiş hakkı dosdoğru ortaya koymuştur..

Rasulullah daveti insanlara sunarken ben bunu söylersen benden uzaklaşırlar yada ben bunu söylersem yakın akrabalrımın kalbini kırmış olurum düşüncesini taşıdığı tek bir rivayete rastlamak mümkün değildir... Bazı insanlar denge diyerek düşüncede müşrik olarak tanımladıkları toplumları pratikte müslüman olarak görerek kendi akidelerine zarar vermketeler.. Halbuki tebliğ açık teşkilat gizlidir.. Mekkedeki ilk oluşum bu....

Bu konuyla ilgili söyleyeceklerim daha çok var inşallah ileriki saatlerde devam edeceğim.....

Allaha emanet olsun

Selam hidayete erenlere
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla