Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mart 2008, 18:23   Mesaj No:2

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart Cvp: Namazları birleştirmek diye birşey var mı?

Değerli Kardeşim;

Bu komşunuz, ameliyat gibi önemli bir durumda, namazını cem ederek kılmıştır bunda bir mahzur yoktur, yani o namazı birleştirerek kılmıştır, şimdi, hastalıkta, yolculukta, meşekkat çekenlerde, veyahut yer altında çalışıp, namaz vakitlerini anlamaktan aciz durumlarda bu şekilde namaz kılınabilmektedir, burada dikkat edilecek nokta ise, bu görüş, hanbeli mezhebinin görüşüdür, namazlarını kazaya bırakmak hanefi mezhebinde caiz değil, yanlız [HIGHLIGHT=#ffff00]böyle durumlarda hanbeli mezhebini taklit ederek, namazları birleştirerek kılmaları ise caiz...Çünkü hanbeli mezhebinde de mukim olan kimse, namazları birleştirebiliyor, yani vaktinden evvel kılabiliyor...
[/HIGHLIGHT]
Ama eğer, bir namaz vakti gelmeden evvel mesela 5 dakika önce kılınırsa hem sahih olmaz, hem de büyük günah olur diye fetva var..

Bunun Dayanağı ise : Namazın sahîh olması için, vaktinde kılmak lâzım olduğu gibi, vaktinde kıldığını bilmek, şüphe etmemek de farzdır. Hadîs-i Şerîfte, (Namaz vakitlerinin bir evveli vardır. Bir de sonu vardır) buyuruldu.

Selam ve Dua ile...
Alıntı ile Cevapla