Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Şubat 2012, 21:23   Mesaj No:11

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.422
Konular: 1272
Beğenildi:11888
Beğendi:9000
Takdirleri:26451
Takdir Et:
Standart Cevap: Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı?

Alıntı:
yetersiz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Çocuğa Yedirilecek İlk Gıda (Tahnik):

Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek Sünnet-i seniye’dir. Bunu sâlih bir kimsenin yapması ise menduptur. Kuru üzüm ve şeker gibi tatlılarla yapılabilirse de kuru hurma ile yapmak müstehaptır, daha faziletlidir.
Hazret-i Âişe -radiyallahu anhâ- Vâlidemiz der ki:
“Yeni doğan çocuklar Resulullah'a -sallallahu aleyhi ve sellem- getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.” (Müslim: 2147)

Görüldüğü üzere Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, yeni doğan çocuğun midesine ilk inen gıdaya dikkat etmekte ve bunun ana sütünden başka bir şey olmasını istemektedir. Nitekim çeşitli rivayetler, bu ihtimamı sadece kendi torunları için göstermeyip bir prensip olarak bütün Müslüman çocuklarına uyguladığını ifade etmektedir.
annem,benim 2 çocuğa bu usulleri uyguladı.3.süne yaptırmamak için eşim çok uğraştı. fakat başarılı olamadızira annem har seferinde hazırlıklı geliyordubu uygulamanın sebebini bilmiyordum.sayenizde öğrendim.umarım şimdi birileri çıkıpta öyle bişey yok uydurmayın demez inşallah.
Alıntı ile Cevapla