Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2012, 09:57   Mesaj No:6

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Sorularla Kur'an Çoğrafyasını Çıkaralım.

6: Bağdat'ın 80 km güney doğusunda ve Fırat kenarında eski bir Sasani şehridir. Harut ve Marut olarak anılan meleklerin kıssasında geçen yerin adı nedir?

CEVAP: BABİL


Şeytanların Süleyman'ın hükümdarlığı hakkında söylediklerine uydular. Oysa Süleyman kafir değildi, ama insanlara sihri öğreten şeytanlar kafir olmuşlardı. Babil'de, melek denilen Harut ve Marut'a bir şey indirilmemişti. Bu ikisi «Biz sadece imtihan ediyoruz, sakın inkar etme» demedikçe kimseye bir şey öğretmezlerdi. Halbuki bu ikisinden, koca ile karısının arasını ayıracak şeyler öğreniyorlardı. Oysa Allah'ın izni olmadıkça onlar kimseye zarar veremezlerdi. Kendilerine zarar verecek, faydalı olmayacak şeyler öğreniyorlardı. And olsun ki, onu satın alanın ahiretten bir nasibi olmadığını biliyorlardı. Kendilerini karşılığında sattıkları şeyin ne kötü olduğunu keşke bilselerdi!(2/Bakara-102)

7:Allah’ın yardımını bahşettiği sözlükte olgun, tamam, kamil anlamına gelen, ayın en parlak ve dolgun halini ifade eden savaş beldesinin adı nedir?

CEVAP:BEDİR


[B]And olsun ki, siz düşkün bir durumda iken, Bedir'de, Allah size yardım etmişti; Allah'tan sakının ki şükredebilesiniz.3/Ali İmran-123)

8: Mekke şehrinin öteki ismidir?

CEVAP: BEKKE
Gerçek şu ki, insanlar için ilk kurulan Ev, Bekke (Mekke) de, o, kutlu ve bütün insanlar (alemler) için hidayet olan (Kâbe) dir. (3/Ali İmran-97)

9: Kur'an'da bir surenin de adı olan… sınırları belirlenmiş yer, yerleşim yeri, vatan anlamına bir kelime olup pek çok Kur'an ayetinde Mekke için kullanılmıştır?

CEVAP:BELED


Yemin ederim bu beldeye(MEKKE'ye. Ve sen bu beldede ikamet etmektesin.(90/Beled-1-2)


10:İnsanın geceleyin sığındığı yer, ev anlamına gelen bu kelime Kur'an'ın pek çok ayetinde Ka'benin karşılığı olarak kullanılmıştır?

CEVAP:BEYT

Biz, Beyt'i (Kâbe'yi) insanlara toplanma mahalli ve güvenli bir yer kıldık. Siz de İbrahim'in makamından bir namaz yeri edinin (orada namaz kılın). İbrahim ve İsmail'e: Tavaf edenler, ibadete kapananlar, rükû ve secde edenler için Evim'i temiz tutun, diye emretmiştik(2/Bakara-125)
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla