Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Şubat 2012, 11:53   Mesaj No:8

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Sorularla Kur'an Çoğrafyasını Çıkaralım.

11:Çok eski, azat edilmiş ve şerefli anlamlarına gelen bir kelimedir aynı zamanda yer yüzünün en eski mabedi anlamına gelen isim nedir?

CEVAP: BEYTÜ ATİK

Sonra kirlerini atsınlar, adaklarını yerine getirsinler ve o Beyt-i Atik'i(Ka'be'yi) tavaf etsinler.»(22/Hacc-29)


12: Mekke'de bulunan orada avlanma, ot ve ağaçlarının yolunup kesilmesi yasaklanarak hürmetli kutsal bir yer kılındığı için diğer yerlerde olmayan yasakların olmasından ötürü oraya verilen isim nedir?

CEVAP:BEYTÜL HARAM

«Ey Rabbimiz! Ey sahibimiz! Namazı dosdoğru kılmaları için ben, neslimden bir kısmını senin Beyt-i Harem'inin (Kâbe'nin) yanında, ziraat yapılmayan bir vâdiye yerleştirdim. Artık sen de insanlardan bir kısmının gönüllerini onlara meyledici kıl ve meyvelerden bunlara rızık ver! Umulur ki bu nimetlere şükrederler.»(14/İbrahim-37)

13: Semud kavminden geriye kalanlara ait Aden'de bulunan ve bütün şehrin su ihtiyacını karşılayan kuyudur?


CEVAP:Bi'run Muattala ( Atıl vaziyette olan kuyu)


Nice kasabaların halkını haksızlık yaparken yok ettik. Artık çatıları çökmüş, kuyuları metruk, sarayları bomboş kalmıştır.(22/Hacc-45)


14: Sözlükte yer, çevresindeki toprak parçalarından farklılık gösteren arazi parçası ve ülke anlamlarına gelen.İslam dünyasında türbe, zaviye ve özellikle eğitim yeri için kullanılmıştır ?

CEVAP:BUK'A


Oraya gelince, kutlu yerdeki vadinin sağ yanındaki ağaç cihetinden: «Ey Musa! Şüphesiz Ben, Alemlerin Rabbi olan Allah'ım» diye seslenildi.(28/Kasas-30)

15: Sözlükte toplamak, bir araya getirmek anlamına gelir. Akşam İle yatsı namazları birleştirilerek kılındığı için, şeytanı taşlamak üzere taşların toplandığı yere verilen isimdir?

CEVAP: Sözlükte toplamak, bir araya getirmek anlamına gelir. CEM
Akşam İle yatsı namazları birleştirilerek kılındığı için, şeytanı taşlamak üzere taşların toplandığı yere verilen isimdir? CEVAP: MÜZDELİFE
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla