Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mart 2012, 12:29   Mesaj No:3

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Fetullah gülenin papaz okuluna 2 milyon dolar bağışı..

Perşembe günü Papaz Okulu (Seminary) tarafından basına yapılan açıklamada bu bağış; Fethullah Gülen cemaati adına Ali Bayram tarafından yapıldı. Ali Bayram "Bu para İslamın yanlış anlaşılmasını önlemek amacı ile Modern İslam Kürsü'sü kurulması için verildiğini" söyledi.
$2 Milyon Dolarlık bağış; İslami kurallara göre toplanan paralardan elde edildiğini yani kumar, alkollü içki ve sigara satışından elde edilmediğine dikkat çekildi.
Yeni kurulacak Modern Islam Kürsü'sü: McDonald Merkezinde faaliyet gösteren Hartford Seminary Papaz Okulunun İslam ve Hiristiyan-Müslüman İlişkileri Bölümü altında araştırma yapacaktır.
Seminary Papaz Okulu uzun yıllardan beri Gülen cemaati ile çalışmaktadır. Bu cemaat İslam adına şiddeti red etmekte ve bu cemaatin çok sayıda öğrencileri ve din adamları buradaki Papaz Okuluna gelip araştırma yapmaktadırlar. Gülen'nin takipçileri İslam'dan taviz vermeksizin modernizmi, diyaloğu, hoşgörüyü ve demokrasiyi savunmaktadırlar.
Hartford Seminary Papaz Okulu başkanı Heidi Hadsell'de "alınan $2 milyon dolarlık bağış; Modern İslam üzerine araştırma, eğitim yapmak ve elde edilen sonuçları günümüz dünyasına ilan etmektir" dedi.


Maşaallah gine başarılı bir adım İSLAM adına, Müslümanlığı ve İslamın ne demek olduğunu anlatmak için bu kadar para bile az daha çok yatırım yapılması lazım oda olur inşaallah, Zaten Dünyanın hemen her ülkesinde başta Allah bilincini, Peygamberimizin hayatını, İslamı ve neticesinde Türkiyeyi, Dilimizi, örf ve adetlerimizi tanıtan ve öğreten çok değerli bir işi yüklenen İslam Hadimlerinden Allah razı olsun....
Alıntı ile Cevapla