Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mart 2012, 20:34   Mesaj No:13

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Vahdaniyet Murakabesi (Murakabe-i Vâhidiyet), Mülhime Nefis, Fenafillâh

Bu zatlar cennet ve cehennemi aşağılamak adına değil aslolanın Allahın rızası olduğundan cennet ve cehennem istememekte ve amaçlarının Allah rızası olduğunu savunmaktalar ki Allahın rızası demek bedel biçilemeyen bir servettir
alıntı

Bu cümlelere ancak gülesim geldi Esadullah bey ...

Allah rızamın karşılığı cennettir diyor... Şimdi biz bu ayetleri nasıl anlayacğız.. Onuda değerli! Zatlarınız açıklıyorlarmı...?

Cennet ve cehhennemin inkarını Yunus emre ve Mev-alana beyitlerine bak görürsün...Ha ibn-e-i Arabidede var... Mev-alanadan sözler diye bir bölümümüz var oraya bakın görürsünüz..

Şunu unuttum sizin inkar anlayışınızda farklıydı doğru...

Çünkü kişi diliyle ben Allah’ı inkar ediyorum yalanlıyorum demediği müddetçe siz onu inkar olarak kabul etmiyorsunuz...

“Bu kitap Mesnevi kitabıdır. Mesnevi hakikate ulaşma ve yakin sırlarını açma hususunda din asıllarının asıllarıdır.Tanrı’nın en büyük fıkhı (!) Tanrı’nın en aydın yolu! Tanrı’nın en açık burhanıdır... Kur’an’ı apaçık bir hale koyar, rızıkların bolluğuna sebeb olur, huyları güzelleştirir. Şanları yüce özleri hayırlı katiblerin elleriyle yazılmıştır. Temiz kişilerden başkalarının dokunmasına müsade etmezler. Mesnevi, Alemlerin Rabbinden inmedir! (Allah'ın laneti yalancıların üstüne olsun) Batıl ne önünden gelebilir, ne ardından. Tanrı onu korur, gözetir!....” (Mesnevi-Celaleddin Rumi MEB Yayınları c: 1 s: 11)
alıntı


Esadullah bey buyrun Allah’ı inkar ve ,ftira dolu bir alıntı buyrun siz bu sözleri açıklayınız.. Bizim ilmimiz ve batını yönümüz henüz bu mantıkları anlayacak kapasitede değil ....


Buyrun söz sizin...........
__________________
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla