Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2012, 21:44   Mesaj No:20

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 11.haftanın misafiri Esadullah

hoş geldiniz hocam,
sizi terletmek amaçlı sormuyacağım..gerçekten çözüm bulma yada bilgi sahibi olma amaçlı sorucağım.sizin paylaşımlarınıza baktığımızda az çok profilinizi çözmek mümkün.tasavvuf camiasını benimsediğiniz ama körü körüne fanatik olmadığınızı düşünüyorum.tasavvufu niçin savunuyorsunuz ilmi konuşturarak mücadele ediyorsunuz.
sorularıma gelince;

1-tasavvuf erbabınca,tasavvuf şöyle savunulmaktadır ;" bu bir gönül işidir,elimizde sizi durduracak susturacak delilimiz yok.kuranla olan çelişki gibi görünen kısımlar olsada,kalp(batıni) ilimlerinden anlamayanlar çelişki sanır.kalp ilimlerine vakıf olanlar hiç bir kaynağımızda kurana göre çelişki göremiyeceklerdir " savunmasına katılıyormusunuz ?

2-yukarıdaki soruya katılıyorsanız,hayri hocamızın uzun yorucu çalışmalarını incelediğimizde,tasavvufta tevhidi anlamda hiçde affedilmez zahiri açıklamalar,girişimler bulunmaktadır.katılmıyorsanız bu çelişkileri bizlere nasıl izah edersiniz ?bizleri ikna edecek,mutmain kılacak bir açıklamanız faydalı olacaktır.

3-gerek yitiksevda,gerek hayri abi,gerek la ağa tasavvufun ayrı bir din olduğunu çeşitli delillerle kanıtlamaktadır.bunun böyle olmadığına kanıtınız varmı? varsa paylaşırsanız faydalı olacağına inanıyorum.

4-tasavvufu benimsediğiniz halde,tasavvufun içinden gelen bir kısım insanların,akle,hayale,vahye aykırı çıkışlarını tasbip etmediğinizi,geçmiş muzakerelerimizde belirtmiştiniz.bu camia eğer muhterem bir oluşum ise ,bu oluşuma zarar veren parazitleri nasıl ayıklamak lazım ? bunları ayıklamazsanız gövde de zarar görecektir.ayıklarsanız hemen hemen tasavvuf denilen bir oluşum ortada kalmıyacaktır.çünkü gerek arabinin,gerek ruminin,gerek bektaşinin ve gerekse günümüzde tasavvufu temsil eden ekabirlerin bazı görüşlerinde tevhidle çakışan o kadar zahir kısımlar var ki ? bunları red ederseniz tasavvuf nerde,red etmezseniz bu çelişkilerin,çelişki olmadığına dair izahını,delillerini lütfen verirmisiniz.

5-son sorum ise,hz ademden bu yana tüm tevhid tarihine baktığımızda,hz Süleymanın(as) mülkü(rüzgara cinlere hakim olması,bir kısım gayb ilminin verilmesi) ve hz Muhammedin miracı (sav)dışında,(bazı peygamberlerin göğe alınması hariç)uçan,yukselen,yıldırım gibi yetişen,bir olaya rastlanmamıştır.ama tasavvufta bu olaylar mutfak malzemesi gibi kullanılmaktadır.tasavvufun bu girişimi doğrumu değilmi? ve neden ? delilleri eşliğinde bilgi almak istiyoruz inşaallah.

saygılar..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.