Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2012, 04:55   Mesaj No:14

Hasan Akcay

Avatar Otomotik
Durumu:Hasan Akcay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17339
Üyelik T.: 15 Mart 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden..

Merhaba sayin Abdulmelik. Cakma sünnet tabirine saygisizlik deyip beni bir bakima uyarmanizdan anlasiliyor ki bu forumda yazmam biraz zor olacak. Yazmamayiveririm, kardesim. Insanlara döve döve helva yediremezsiniz ki.

"Ben Kuran'daki Islamin müslümaniyim" dedim ve bunun, pazarlik edilebilecek bir seymis gibi, tartisilmasina razi olmadigimi belirttim. Ama siz ve sayin Esadullah benim inancimi ve sünnet anlayisimi yine de tartisiyorsunuz. Benim burada yazmam sahiden zor.

Gercek sünnetin basim üzre yeri var. Örnegin:

Ahzâb 52'de Yüce Allah nebisine seslenerek der ki: "Bundan sonra kadinlar sana helal degil. Onlari güzel bulsan bile eslerinle degistirmen de helal degil." Bu ayetin inmesinden sonra Allah'in elcisi bir daha ES ÜSTÜNE ES al-ma-mis-tir. Eger ES ÜSTÜNE ES alsa ve bu suretle Rabbine asi gelseydi Yûnus 15 geregince nebilik görevinden azledilirdi, siradan bir kafir olarak ölürdü ve "o büyük gündeki ceza"ya carpilirdi.

Cakma olmayan sünnet iste budur. ES ÜSTÜNE ES almamak. ES ÜSTÜNE ES almak Allah resulüyle inatlasmak ve onun sünnetini umursamamaktir. Ama "Gavs hazretlerinin babasi iki esli idi," dediler bana; ES ÜSTÜNE ES almis...

"Cakma sünnet"e cakma sünnet demekte özgürsem yazayim; özgür degilsem bana müsade, efendim. Yoksa su tür niyetler okuyup müzakere alaninin disina cikanlarla vaktimi öldürmek istemem:

islamda misvak sünnettir. Niyetimin misvaga itiraz oldugunu siz uyduruyorsunuz. Hayir. Orada benim dikkatimi ceken, namaz kildirmak icin öne gecen beyefendinin cemaatine göstere göstere misvakla dislerini fircalamasiydi. Yazimda ona dikkat cekmeye calistim.

Toplulugun önünde burun karistirmak ne ise dis fircalamak odur. Cünkü burun karistirilirken burundan dökülen seyler Allah'in evindeki haliyi nasil kirletirse dis misvaklarken dislerden dökülen seyler Allah'in evini öyle kirletir, oradakileri tiksindirerek rahatsiz eder. Kusacagi gelenler bile olabilir.

Kuran'i biliyor muyum bilmiyor muyuma gelince biraz sabretseniz ve burada yazmayi sürdüreceksem zamanla görseniz?

Sevgi ile,
Hasan Akcay
Alıntı ile Cevapla