Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2012, 11:39   Mesaj No:25

Hasan Akcay

Avatar Otomotik
Durumu:Hasan Akcay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17339
Üyelik T.: 15 Mart 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden..

2-sünnet ile ahzap 52 yi nasıl bir araya getirdiniz,nasıl bir senaryo kurdunuz cidden tedavilik bir ruh haleti içindesiniz..kendi yorumunuzu,işinize geleni yazıp,parantez içinde ayet numarasını yazmak,edip yüksel kurnazlığıdır.ya ayetin hepsini yazın yada bektaşilik yapmayın,ayeti rahat bırakın.

Merhaba sayin Abdulmelik. Nasilsiniz? Mealen diyorsunuz ki: "Sünnet ile Ahzâb 52’yi nasil bir araya getirirsiniz, anlamadim." Aciklamaya calisayim.

SÜNNET resulullahin davranisidir. Tamam? Sünnete uymamiz ise resulullah neyi yaptiysa bizim de onu yapmamiz, neyi yapmadiysa onu yapmaktan kacinmamizdir. Bu da tamam?

Ahzâb 52’ye göre neyi yapmiyor? Allah Ahzâb 52’de ona neyi haram kiliyorsa onu. Nedir o? "Bundan sonra sana kadinlar helal degildir -La yahillu leken nisâu min ba’d."

Helal degildir yani haramdir; nebinin bundan sonra evlenmesi artik haram. Neden? Baska müminlerin her birinin esini birakip onun yerine baska bir es almasi helal oldugu halde (Nisâ 20) resulullaha neden haram? Cünkü onlar tek esli, nebinin ise cok esi var. Onun evlenmesi demek es üstüne es almasi demek. Iste bu haram.

Kisacasi, es üstüne es almak resulullahin sahsinda bütün inananlara haram kilinmistir. "Bu haram yalnizca onu baglar!" iddiasi olsa olsa sünnet te sünnet deyip te es üstüne es alanlarin münafik oldugunu gösterir.

Sayin Abdulmelik, cok esliklikle ilgili ayetleri degil kelime kelime harf harf incelemeye calistim. Ayetin yalnizca konumuzla ilgili bölümünü yazmami baska niyetlere cekmeyin. Ve her seyi bir cirpida birden anlatamam. Bana lütfen zaman taniyin.

Sevgi ile,
Hasan Akcay
Alıntı ile Cevapla