Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2012, 13:26   Mesaj No:21

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek

Alıntı:
kamer34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Selamun aleykum..

Soru-1) Sizce halkının %90 nı müslüman olarak kabul edilen ülkelerde neden Allah’ın yasaları hakim değildir...Bunun altında yatan sebep nedir...?

cevab.aslında kısa bi cevap yeterli ama kısa bi açıklamadan geçemiyecem,
yüzde doksanı müslüman olarak kabul edilen ülkelerde Allahın yasalarının hakim olmamasının sebebi,yüzde doksanın müslüman olmayışındandır,ve bu gibi ülkelerde KURAN KUTSALLAŞTIRILMIŞ,ama HAYATLAŞTIRILMAMIŞTIR,yani kuranı bi put haline dönüştürmüşlerdir,eğer kuranın hükümleri hayata inmemişse bu insanlar için KADİR GECESİ gerçekleşmemiştir ve insanlar neyi kabul ve neyi red eddiklerini bilmiyorlardır.Ayrıca bu insanlar BATIL ÜZERE yaşıyor,ama bunu HAK olarak görüyorlardır,şeytanında kurandaki beyanda söylediği gibi,ONLARIN ÇOĞUNU SAPTIRACAĞIM,VE BU SAPANLARDA KENDİNİ DOĞRU YOLDA ZANNEDECEKLERDİR.SEBEB BU BENCE BATILI HAK GÖRMEK VE İŞLERTİNEDE BU GELİYORDUR,biraz rahatlığıkları kaçmasın diye mücadeleye girişmişiyorlar ki zaten..nasıl istiyorlarsa öyle idare ediliyorlar.
Soru-2) Arap ülkelerindeki bu kargaşanın sebebi nedir..?

yeryüzünü fesada veren beşeri hüküm koyuculukla kendini Allaha ortak koşan,Allahın hükmünü hiçe sayanların zulumlerine halkın dayanamaması..Buda insanların Allahın hükmüne ne kadarda muhtaç olduklarını ve yeryüzünün tek İSTİKBAL VAAD EDEN ADELET DAĞITAN YÖNETİMİN İSLAM OLABİLECEĞİNİN dedilidir,tabiki kuranı süslü bezlere asmak ve bazı günlerde anlamadan oda ölülere okumakla veya ses sanatçıların türlü,türlü kıraatlarinde yarıştırılmakla olmayacak bi iştir bu..
Soru-3) Kuran arapların anladıkları dilde olmasına rağmen neden anayasaları beşeri sistemlerden oluşuyor.. Yani marifet kuranı arapça olarak bilmektemi yoksa kuranın mesajını anlamaktamı bunu biraz açarmısınız...

kuranın hükmüne göre arap kralları ile,halktan herbiri kuranın hükmünün önünde eşittirde ondan,hani mUHAMMED PEYGAMBER İNSANLARI İSLAMA davet edince,ebucehil ve tayfası bize NE VAR deyip ayrıcalık isteyince,Muhammed peygamber,Bilale ne varsa ,sanaad O var deyince,ebu cehil ve tayfası böyle bi din yerin dibine batsın deyip taki ölünceye kadar mücadele ediyor,İşte bu gün gerek Arap halkı,gerek diğer kuranı kabul ettiklerini idda eden diğer ülkelerin halkları EBU CEHİL KADAR İSLAMI ANLAMAMIŞLARDIR DA ONDAN,ha bu sadece rahatlıkları azda olsa başma birşey gelmesin buda bana yeter diyorlar ve nasıl olsa AHİRETTE Bİ ŞEFAATÇİ BULURUM,AHİRETTE HALLEDERİM ,AHİRET İŞİMİDE mnatığı siret etmiş veya öyle inandırılmış..
Soru-4) İslam hukuku açısından ehli- kitap ile Müşrikler arasındaki farkı anlatırmısınız.

Sorularım şimdilik bunlar...kolay gelsin..

cevab.Birinin kitaplı,birinin kitapsız oluşudur,örnek olarak peygamberin döneminde Yahudi ve hırıstiyanlar,kendilerini bi kitaba nispet edereken,mekke şehir develetindekiler bi kitaba nispet etmiyorlardı ve hatta muhammed peygamber kendi peygamberliğini ilan edince,hemen gidip yahudilerden sormuşlardır ve onların verdiği bilgiye göre değerlendirmeye geçmişlerdir.[konu biraz uzun aslında sadece farkı yazdım]..

.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...