Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mart 2012, 10:38   Mesaj No:28

Zeynebİslamoğlu

Medineweb Acemi Üyesi
Zeynebİslamoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Zeynebİslamoğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13944
Üyelik T.: 18Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Anne
Memleket:Adana_Mısır
Yaş:36
Mesaj: 23
Konular: 1
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek

Misafirliğiniz hayırlı Olsun.
Soracağım soru,Müslümanların birbirlerinin velileri,uyarıcısıları,dostları olduğu çerçevesinde kabul edilmesi dileği ile....

Müslümanlarda bazı hastalıklar mevcuttur.bu hastalıkların temelinde az bilgi,sağlıksız yada yetersiz bilgi ve samimiyetsizliktir.bilgi sağlam olsada samimiyetsiz olunca anlamsızdır.
bu çerçevede tebliğ,tekfir,teşhir ve iftira dörtlüsü karamaşası yaşanmaktadır.sevilmeyene tekfir,bir üst kademesi de teşhir,en zirve kademesi ise küfür hakaret iftira ve kılıç..
tebliğin bir namusu vardır,bunun çerçevesi Kur'an ile çizilmiş,tatbikatını peygambere yaptırılmıştır.'Yani Net'
Kur'anda ve uygulanışı sünnette aynı şekilde tekfir de aynı netlikte izah edilmiş ve çerçevesini çizmilmiştir.isabetsizlik halinde ceza hazır ve net.
şimdi sorularımıza geçebiliriz ;
1-müslüman olduğunu söyleyenlere,bize göre fiilleri veya söylemlerinde proplemler olsada tekfir caizmidir? tekfir ettiklerimiz isabet değilse kendimizi tekfir ettiğimizi hadisler bildirilmektedir.tekfirde neden bu kadar cesursunuz ?
2-tekfir etmekle ne kazanıyorsunuz ?tekfir ettiklerinizi teşhir etme gibi bir metodunuz da mevcut.tekfiri kanıtlama peşindesiniz gibi.yanılıyormuyum?
3-sık sık hakka şahitlik diye bir sloğanınız mevcuttur.ve çok haklı bir islam prensibidir bu sloğan.hasan akçay adlı kişinin,kuranın muharref olduğu tezine neden tepki göstermediniz.onun bu mesajı altına hemen abi hitabıyla hitap ettiniz,bu konuda o şahsın küfre girdiğine şahitlik etmediniz.babanızla bu anlamda mucadele ettiğinizi,hatta tekfir bile edebileceğinizi bir yerde yazmıştınız.hasan akçay adlı kişiyi tekfir etmediğinize göre,kuranın muharref olduğunu tasdik etmiş olmuyormusunuz?benim gözlemlerimde sizin çelişkide olduğunuzu görüyorum.'Kuranın tek harfinde tahrif var,inkar var denilse kuranın tümünü red etmiş gibidir' prensibi size göre doğrumudur ? doğru ise bir kafire 'abi' denilebilirmi ?fethullah gülenin papa dostluğunu eleştirmiş bir kişisiniz malum.

??