Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2012, 12:54   Mesaj No:40

AlimOğlu

Medineweb Usta Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik T.: 24 Aralık 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 265
Konular: 59
Beğenildi:189
Beğendi:36
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek

Bu bölüm Misafirimizi ağırlama bölümü olduğundan,alanınıza girmemeye çalışarak acizane bir kaç çarpık düşüncenizi sorgulamak isterim.
dervişin zikri ne ise fikride o olur sözü cahillerin üretimidir.derviş ne dese desin cahil aklına geleni kabul eder yorumlar.
alimlerin eserlerine,hayatlarına,yaşantılarına bütüncül yaklaşılmadıkça,asırlarına şartlarına koşullarına gidilmedikçe,o alimi anlamanız imkansızdır.

bu kuran içinde geçerlidir sünnet içinde geçerlidir.hayatını islam davasına adamış bediüzzamanı,yaşantsıyla çilesiyle mücahitliği ile kanıtlamış,eserlerindeki derin ve tefekkürlük düşünceleri bir kalemde tukaka etmek,akli selim düşünce değildir.

zamanında küffarın korkulu rüyası olan üstadım,bu günkü klavye kahramanlarının tukakası olmuş!
ne güzel.
asrının tüm alimlerini hayrette bırakacak,teslim alacak kadar alim,mucahit bir bediüzzamanı,'bana yazdırıldı,eserlerim mana itibarıyla kuranın ruhundan beslenmekte,hz ali ilminden beslenmekte' makul sözü bile museylemetul kezzap muamelesi görmesi manidardır!

islamdaki istihareyı,ilhamı,kerameti tukaka ederseniz,bediüzzamanı anlamanız beklenemez.bediüüzaman kelimesi Allahın bedii sıfatıymış falan fismekan.canlar,cananlar yapmayın lütfen.ilmi ile,takvası ile,cesareti ile,islam davası kalesine canı pahasına bekçilik etmesi ile,'zamanın harikuladesi alim,dengi rakibi olmayan alim' sıfatını yakıştırmışlardır.bunu Allahın sıfatı ile bağdaştırmak art niyet veya hasımlık olsa gerek.bir insan öfkelidir dersek,Allahın kahhar sıfatına,merhametlidir dersek rahim sıfatına,psikopattır dersek şedidul ikab sıfatına endekselemek hem yakışıksız hemde gülünç olur.bedüzzaman kavramınıda böyle anlıyorsunuz işte.
ne güzel.
çok şey yazmak isterdim.hem başlığın hassasiyetine hemde misafirin hakkına girmemek için burda duruyorum.
3 soru soracam zülküf beye;
1-bedüzzaman ve gazali dediğiniz gibi olsa sorun yok,kazancınızda yok.ya değilse ? Allaha nasıl hesap vereceksiniz ? kaybınızı ölçtünüz mü ?
2-ben şahsen tasavvufun içindeki milyonlarca saçmalıkları,şirkleri red etsemde,tasavvuftan gelen alimlerin eserlerinden tad alıyorum,imanım besleniyor,şefk güç kazanıyorum,takvam,ibadet azmim zirveye çıkabiliyor.ama sizin yazdıklarınız,makaleleriniz,çalışmalarınız bana tam aksi tesir ediyor.islamdan kuşku,şüphe,kuruntu ile bakmaya başlıyorum.söylermisiniz neden gazali bana enerji gibi geliyorda,yaşar nuri tam tersi oluyor? söylermisiniz seyıd kutup bana doping oluyorda,diyanet soğuk itici buz gibi geliyor?
bu tesir o alimin yaşantısı takvası ile alakası varmı ?
2-ayetlere bakarak hüküm vermek isabetlimidir? yanılma riski varmıdır? varsa sorumluluk gerektirir mi ? neden hep ayet verilirde,sünnet askıya alınır ? kuran hakkında sorular başlığı gibi,hadisler hakkında sorular çalışması yapılamaz mı ? meal çalışmaları gibi hadis çalışmaları olamaz mı ? bu tavır Resulullahı hayatımızdan koparmak değilmidir ? Resulullahsız kuran imanı götürür mü ? bu marazlı kötürüm sakat bir islam değilmidir ?

فَأَيْنَ تَذْهَبُونَ