Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2012, 20:00   Mesaj No:2

Müb@rek

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Müb@rek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17481
Üyelik T.: 21 Mart 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 21
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Laik sistemlerinin askerleri şehid olur mu..

Alıntı:
la diyebilmek Üyemizden Alıntı Mesajı göster
NİSA SÜRESİ 76..Müslümanlar Allah yolunda,kafirler tağut yolunda savaşır...
Selam Hidayete Tabi Olanlara.
Sırf sana cevap vermek için üye oldum. 12 Şehit verdiğimiz bir günde böyle bir konu açmanı nasıl anlamalıyım bilemiyorum ama HERŞEYİ BİLEN YÜCELER YÜCESİ ALLAH'I ŞAHİT tutuyorum zanda bulunmak istemediğim, amacına göre sana muamele etsin İNŞAALLAH.
ALLAH YOLUNDA ŞEHİTLİĞİN mertebeleri vardır; ALLAH'ın kulu, RABBİ OLAN ALLAH'IN rızası için vatanını korumak uğruna, ALLAH emrettiği için namusunu iffetini ve ailesini en önemlisi Dinini korumak uğruna ölmesi "ŞEHİTLİK'TİR" çünkü bunları Yalnızca ALLAH (c.c.), için yerine getirir.
hubbü'l-vatan mine'l-îmân umarım size yeterli cevaptır.
bu ülke laik de olsa halkı Müslüman. ölen asker imanlı ise şehittir. tabi bazı tekfirciler sırf insanların aklını karıştırmak için bir sürü fitne ortaya atar (sözüm meclisten dışarı), şunları göz ardı ederler; Bir müslüman suda boğulsa, Yangında yansa, vs. şehit sayılırken. Bu ülkenin imam hatiplisini öldüren, imamları katleden, namazla niyazla alay eden müşrik ve kafir pkk ile çarpışınca niye şehit olmayacakmış. pkk ermeni örgütüdür, zerdüşüdir. Kürt halkını temsil etmemektedir. Kürt halkı Müslümandır.

Sonuç olarak bu ülkenin müdafasında; GÖNLÜNDE ALLAH (c.c.) RIZASI VARSA ŞEHİTTİR.ANCAK; din, vatan ve kutsal değerler uğrunda (Allah yolunda) savaşırken ölen Müslüman kimsedir ŞEHİT. Bu nitelikte olmayan bir etkinlik sebebi ile ölen kimse Müslüman da olsa şehit sayılmaz.
Bir müslümanın, müslümanların zararına savaşması caiz olmaz. Ancak askerlik eğitimi almak için orada vazife almakta bir sakınca olmaz. Ayrıca, zulmün ortadan kalkması için savaşılıyorsa, müslüman o savaşta bulunabilir ve zulme karşı yapılan savaşta ölürse şehid olur.


Vatanımıza, milletimize ve ordumuza en güzel ve en faydalı bir surette askerlik yapabilmek için nelere dikkat etmeliyiz?

Soru;
Gayri müslimlerin ordusunda bulunan bir Müslüman asker ölürse şehit olur mu? Gayri müslim bir ülkeyi korurken veya zulme engel olmak için savaşırken ölse şehit olur mu?

El Cevap;
Şehit; din, vatan ve kutsal değerler uğrunda (Allah yolunda) savaşırken ölen Müslüman kimsedir. Bu nitelikte olmayan bir etkinlik sebebi ile ölen kimse Müslüman da olsa şehit sayılmaz.
Bir müslümanın, müslümanların zararına savaşması caiz olmaz. Ancak askerlik eğitimi almak için orada vazife almakta bir sakınca olmaz. Ayrıca, zulmün ortadan kalkması için savaşılıyorsa, müslüman o savaşta bulunabilir ve zulme karşı yapılan savaşta ölürse şehid olur.
Soru: Gayri müslim bir ülkenin vatandaşı olan Müslüman bir asker; O ülkeyi korurken ölse şehit olur mu?

Cevap: O ülkenin vatandaşı olmak bir çeşit sözleşmedir ve müslümanlar meşru konularda sözleşmelere riayetle yükümlüdürler. Oturduğu, mal mülk edindiği toprakları (mülkü) korumak meşrudur, vazifedir; bu vazifeyi yaparken ölen şehid olur.

Soru: Aynı asker, başka ülkeye zulmü engellemek için gidip ölse şehit olur mu?

Cevap: Bu asker de şehid olur. Allah bütün dünyada zulmü sevmez ve engellenmesini müminlerden ister.

Soru: Bu durumdaki bir asker, şehit sayılması için neler yapmalıdır veya hangi özellikleri taşımalıdır?

Cevap: O askerin mümin ve iyi niyetli olması gerekir.
İlave bilgi için tıklayınız:



Beni alıntı yaparak cevap yazma çünkü sana cevap yazmayacağım, sadece bilgilendirmek için üye oldum.
Ben kimse ile tartışmam.

Selam Hidayete Tabi Olanlara.
ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ALİ MUHAMMED.

(Başka Sitenin Linklerini Düzenledim Forum Kuralı gereği Link vermek yasaktır)
YitikSevda
Alıntı ile Cevapla