Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2012, 20:28   Mesaj No:50

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler.

Şirke bulaşan veya akide ve amelinde şirk izleri bulunan Müslümanlardan kim olursa olsun MÜŞRİK hitabı ile hitap edilemez ve ona MÜŞRİK muamelesi yapılamaz. Ancak ve ancak İman esaslarını reddeden Kur’anı dinin temel kaynağı saymayan Peygamberi kabul etmeyen Ahireti İnkâr eden Kişilere bu hitap kullanılabilir.

O halde (ey Peygamber,) seninle tartışanlara de ki: "Ben tüm benliğimi Allah'a teslim ettim ve bana tabi olan herkes (de öyle yaptı)!" Daha önce vahiy verilmiş olanlara ve kitap ile ilgisi olmayanlara sor: "Siz (de) kendinizi O'na teslim ettiniz mi?" Ve eğer O'na teslim olurlarsa muhakkak doğru yol üzerindedirler; ama yüz çevirirlerse, unutma ki senin görevin sadece mesajı iletmektir: zira Allah, yarattıklarını(n kalplerindeki her şeyi) görür.
(Ali İmran -20)

Kitap ile ilgisi olmayanlar MÜŞRİK ismi ile hitap edilirken Diğerlerine Kitab Ehli ismi ile hitab edilmektedir.

Küfre girip KÂFİR oldukları halde Kur’an Muhteşem hitabı ile Ehli Kitap ismi ile hitap etmiştir. İslam her daim Müşrik ve Ehli Kitap kavramını birbirinden ayırt etmiştir.

Gerçekten, Tek Allahtan başka hiçbir ilah olmadığını gördükleri halde "Bakın, Allah üçlünün üçüncüsüdür" diyenler, hakikati inkâr etmiş olurlar. Ve onlar bu iddialarından vazgeçmedikçe, hakikati inkâr eden bu gibilerin başına şiddetli bir azap gelecektir.
(Maide-73)

Yahudiler: "Üzeyir Allahın oğludur" diyorlar; Hıristiyanlarsa: "İsa Allahın oğludur" diyorlar. Bunlar, özleri itibariyle, böylelerinin geçmiş çağlarda hakkı inkâr edenlerin uydurduğu asılsız iddialara özenerek dillerine doladıkları söylentilerdir! (işte şu bedduayı hak ediyorlar) "Allah kahretsin onları!" Zihnen nasıl da saptırılıyorlar!
(Tevbe-30)

İki ayeti kerimede MÜŞRİK İfadesi kullanılmamakla birlikte Hakikati inkâr edenler lafzı yani Kâfir ismi kullanılmaktadır.

Başka Ayeti kerimelerde ise MÜŞRİK ve Ehli Kitap ayrımı açıkça yapılmakta.

Ve la tenkihul muşrikati hatta yu'min, ve le emetum mu'minetun hayrum mim muşriketiv ve lev a'cebetkum, ve la tunkihul muşrikine hatta yu'minu, ve le abdum mu'minun hayrum mim muşrikiv ve lev a'cebekum, ulaike yed'une ilen nar, vallahu yed'u ilel cenneti vel mağfirati bi iznih, ve yubeyyinu ayatihi lin nasi leallehum yetezekkerûn.


Ve Allah'tan başkasına ilahlık yakıştıran kadınlarla onlar (sahih) inanca ulaşıncaya kadar evlenmeyin: Çünkü (Allah'a) bağlanmış mümin bir kadın, Allah'tan başkasına ilahlık yakıştıran kadından -bu sizin hoşunuza gitse de- kesinlikle daha hayırlıdır. Ve Allah'tan başkasına ilahlık yakıştıran erkekler ile onlar (sahih) inanca ulaşıncaya kadar kadınlarınızı nikâhlamayın; zira (Allah'a) bağlanmış bir mümin erkekten -bu sizi hoşnut etse bile- kesinlikle daha hayırlıdır. (Böyleleri) sizi ateşe davet ederken Allah sizi cennete ve O'nun izniyle mağfiret(e nail olma)ya davet eder ve Allah mesajını insanlığa açıklar ki ondan ders alabilsinler.
(Bakara-221)

Bu ayeti kerime’de ise Kitap Ehli ile nikâh helal kılınmakta ve Müşrik Ehli Kitap ayrımı açıkça ortaya konmaktadır. Ehli Kitabın yiyecekleri Müslümanlara Müslümanlarında Ehli Kitaba helal kılınmıştır

Bugün, hayatın bütün güzel şeyleri size helal kılınmıştır. Ve daha önce kendilerine vahiy verilenlerin yiyecekleri de size helaldir, sizin yiyecekleriniz de onlara helaldir. Ve (bu ilahi kelama) inananlar içindeki iffetli kadınlar ile sizden önce kendilerine vahiy verilenler arasında bulunan kadınları nikâhlamanız, -onlara mehirlerini vermeniz şartıyla ve onları gayri meşru yolla ya da gizli dost tutma yoluyla değil de meşru bir nikâh ile almanız şartıyla- (size helaldir). (Allaha) inanmayı reddedene gelince; onun bütün işleri boşa gidecek: zira o, öteki dünyada zarara uğrayanlar arasında yer alacaktır.
(Maide-5)
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla