Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2012, 17:24   Mesaj No:16

Müb@rek

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Müb@rek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17481
Üyelik T.: 21 Mart 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 21
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Allah ıslah etsin bu tür uydurmalara nasıl inanmamı beklersiniz Allah aşkına bu nasıl bir mantık Kime neye dayanarak sapık kelimesini kullanıyor bu sözde delilleri kendi mantığı ile hazırlayıp sunan şahıs neye dayanarak Cehennemden çıkış varmı öncelikle bunu size sorayım Bana uydurma rivayetler ile cevap vermeyin sizden ricam ilmi manada bu tür uydurmalara karnım toktur istediğiniz ilim dalında size cevapta verebilirim Kur'an ve Canlı örneği Allah resulü Muhammed (s.a.a) ile bana cevap verin bir daha söyliyeyim Ayetler parçacı yaklaşımlar ile ele alınmaz Kur'anın hadislerin bir usulü yordamı vardır her kişi kendi anlayışını haklı çıkarma namına Kur'anı yorumlayamaz size çalışmamı sunayım kopyala yapıştır mantığına karşıyımdır kişi bir şeyi savunuyor veya reddediyorsa kendi öğrendiği ile söylemde bulunmalıdır vay efendim şu şöyle dedi bu böyle dediler İslamda delil değildir hükmüde yoktur Kur'an ne söylüyor Peygamber nasıl anlatıyor yorumluyor bu önemlidir ...
Sayın Yitik Sevda kardeşim, ben kendi yazımı ilk mesajda yazdım herhangi bir alıntı değil di, ben o Mektubu yorumlamanızı istedim düşünmenizi tefekkür etmenizi, siz ısrarla konun devamında sunduğum Ayetlere delil olarak diğer Ayetleri getiriyorsunuz. (Sizden kastım geneldir, şahsınızı kast etmiyorum.)
Mecburen bende diğer sitelerden bu konuya dair yapılan yorumları sundum.

Şimdi lütfen Efendimiz (s.a.v.)'den, 1000 yıl önce yaşamış, ve mektup yazmış şefaat istemiş olan Tubba'l'in mektubu üzerinden konuşalım, bana o mektupla ilgili düşüncelerinizi söyleyin. Eğer şefâat olamasaydı Resûlullah itiraz etmez miydi. Bu yanlış demez miydi ? Bir hadis var çok meşhur kesinlikle bildiğinizi tahmin ediyorum; şu kıssa; Ahmed b. Hanbelin Müsnedin de geçen ( I / 350).

Resûlullah (s.a.v.), 'a zaman zaman hizmet eden biriyle, Efendimiz (s.a.v.) arasında geçen konuşma.

bence bu hadisleri ve ilk mesajda verdiğim ayetleri, üstelik önerdiğim kitabı incelediğinizde ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Sevgilerle.

Mübarek M.
Alıntı ile Cevapla