PASTANE SİMİDİ
PASTANE SİMİDİ
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
1 çay kaşığı mahlep
6 subardağı un
Pekmezli su için
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
üzeri için susam
Pastane simidinin yapılışı
1-) Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
2-) 1 saat kadar mayalanması için bekletin. Soğuk havalarda süre uzayabilir.
3-) Hamur mayalandıktan sonra iki tane ceviz büyüklüğünde parça alıp ,ikisinide çubuk gibi uzatın.
4-) Bir birine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin.
5-) 1 yemek kaşığı pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırıp,simitlerinizi bu suya batırın.
6-) Daha sonra simitleri susama batırın.
7-)Yağlanmamış tepsiye dizin ve tepsi mayası gelene kadar bekleyin.(Yaklaşık bir saat.)
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin