Konu Başlıkları: Dikkat Domuz Çıkabilir !
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Nisan 2012, 17:00   Mesaj No:1

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Dikkat Domuz Çıkabilir !

Dikkat Domuz Çıkabilir !

Dikkat Domuz Çıkabilir !



2009 yılının Nisan ayında interaktif bir sözlük çalışması olarak kurulan İHL Sözlük, "Dikkat Domuz Çıkabilir" sloganı ile domuz eti satan işletmelere restorantlara dikkat çekmek amacı ile 31 Mart Cumartesi Saat: 15:00′te İstinye Park Masa Restaurant önünde basın açıklaması düzenliyor.

Eylem ile alakalı sözlük yönetimi tarafından yapılan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi.

Bilindiği üzere domuz eti İslam dininin yasak kıldığı yiyeceklerin başında gelir ve bu yasak toplumumuzda da yaygın kabul görmüştür. Bu itibarla, büyük çoğunluğu Müslüman olan Türk halkının domuz eti tüketmeme ve domuz mamullerinden uzak durma hassasiyeti, onlara hizmet vermek durumunda bulunan tüm kişi ve kurumların göz önünde bulundurması gereken bir husustur.

Ancak, son yıllarda sayısı hızla artan alışveriş merkezleri içinde ve bazı lüks caddelerde açılan restaurant ve kafe tarzı işletmelerde pervasızca, özensizce, toplumun dini hassasiyetleri hiçe sayılarak domuz eti ürünlerinin servis edildiği görülmektedir.

Halkın büyük çoğunluğunu oluşturan Müslümanların hassasiyetleri yok sayılarak sergilenen bu davranışın kabul edilmesi mümkün değildir.

Zira, az da olsa dini eğitim almış olan herkes bilir ki; domuzla doğrudan ya da dolaylı temas etmiş olan her yiyecek içecek ve bunların servis edildiği materyaller "murdar" olmuş sayılır.

Mevcut durum ışığında, söz konusu kafe, restaurant ve vb işletmelerin yeni bir düzenlemeye tabi tutulması gerektiği kaçınılmazdır.

Biz İHL Sözlük olarak bu düzenlemeyi yapma yetkisini elinde bulunduran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, yerel yönetimler, tüketici dernekleri, STK'lar ve toplumun tüm kesimlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Öte yandan, bu konuda rahatsızlığımızı dile getirirken amacımız söz konusu işletmelerin domuz türevi ürünleri satmasını engellemek değildir. Gerek ülkemize gelen turist sayısındaki artışı, gerek kendi inanç ve öğretilerinde domuz eti haram olmayan vatandaşlarımızın, kişi hak ve hürriyetleri bağlamında domuz eti tüketebilme hakkını göz önünde bulundurduğumuzu özellikle belirtmek isteriz.

Ancak, İslam dininin en temel yasaklarından biri olup Müslümanların riayet etmekte azami hassasiyeti gösterdiği bir yasağın, bir takım kişi ve kurumların kar hırslarına kurban edilmesi de kabul edilebilir bir durum değildir.

Bu çerçevede, hem rahatsızlığımızı ifade etmek hem de çözüm önerilerimizi sunmak üzere domuz eti ürünlerini en cüretkar biçimde servis eden yerlerden biri olan İstinye Park Masa Restaurant önünde 31 Mart 2012 Cumartesi saat: 15:00'te basın açıklaması yapılacaktır.

Basına ve İlgililere duyurulur.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

İHL Sözlük Yönetimi
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yumurta Akı ve Yanık Tedavisi Pratik / Faydalı Bilgiler FECR 0 81 14 Ekim 2023 13:25
Düğünlerimiz İslam'ın neresinde? Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 1 260 02 Ağustos 2023 17:34
Mezuniyet Programı mı Meyhane Açılışı mı Belli... Adap-Edep-Ahlak FECR 0 171 13Haziran 2023 12:35
Evinize Kem Gözlü Ahmak Bir Adamı Davet Eder... Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 4 200 05Haziran 2023 11:15
Bizi Allah'tan Alıkoyan Kaç Şeyi Hayatımızdan... Muhtelif Konular FECR 0 181 10 Nisan 2023 21:38