Konu Başlıkları: Nakşi Hafi Zikri’nin Delilleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mayıs 2012, 12:01   Mesaj No:19

İnadına!

Medineweb Acemi Üyesi
İnadına! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İnadına! isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21727
Üyelik T.: 21 Nisan 2012
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Byn
Memleket:Bitlis-Antalya
Yaş:47
Mesaj: 44
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Nakşi Hafi Zikri’nin Delilleri

Değerli ablam ahkam kesenlerden değilim olmamda yanlışa yanlış derim aslada çekinmem.Hakim olmadığımı nerden biliyorsunuz Ablam hadisler dinin temeli değildir..Sünni anlayışta İtikadi hususlarda dahi delil almaya kadar varan Hadis usulünü benimsemiyorum Hadisler ancak tarihe ışık tutar İtikadi hususlarda delil olamaz Ahkam kestiğimi söylemiş siniz buyrun o zaman Ablam hadis usulü ile bakalım ...

ahkam kesilmeyın demek : "kesin hüküm vermeyın demektir.kesin hükmü kuranı kerim verir." bu cümleden niye ürktünüz anlamış değilim.


Ashaba önemsizdir demedim dememde ama herkes ashab değildir derim.
"ya yazdıklarımı okumadınız,ya taaruz psikolojisiyle okudunuz" neyı kanıtlamaya çalışıyorsunuz kestirmiş değilim."O'nu gören,O'na tabii olan,samimiyetinden,takvasından herhangi bir aleni taviz vermeyen,Allah ve Resulune bağlı herkes ashabdır tabiri isabetlidir"bu tanımı verdim sizinde geçmiş makalelerinizde aynı tanımı verdiğinizi görüyorum.ee sıkıntı ne!

Zikir Allah'ın kelamının tamamıdır bunu parçacı anlayışlar ile Zikire boştur demek yanlıştır demedğim birşeyi bana mal etmeyin lütfen eğer İslam hurafe ve bidatleri kutsamak ise ben o İslamdan değilim ablam...

makale ve tartışmalarınızdan haberim yok sanmayın.fikrini bilmediğim insanla tartışmam.sesli toplu zikirin doğru olmadığını her fırsatta eleştimişsiniz.hadi doğru..munferid sesli zikiride karşısınız.hadi buda doğru...sessiz zikirden ne istiyorsunuz yitiksevda ezber olan cümlelerinizden birisi burda geçersizdir.zikir hurafe değildir.o cümle burada geçersiz.


Haklısınız ablam Kur'ani ilimleri siz anlarsınız eğitimini siz almışsınız ne haddimize bu konularda konuşmak fikir beyan etmek Hadis usulü sarf nahiv bunlar sadece Belli bir kesimin malı bizim öğrenmemiz yasak illa birilerinin dizinin dibinde yıllarca beklemek lazım ancak o şekilde ilim elde edilir yoksa ilmi öğrendiğini söylemek asılsızdır .

böyle bir iddiam olmadı!

Mızraklı ilmihalini öğrenmemek,Mevlit bidatını dillendirmemek,iskat,telkini bilmemek bu dini bilmemektir iyi bilirim donzde (12) ilim elde edenleride bunu bilmeyenleri cahil sayanlarıda varsın sizin dediğiniz gibi olsun biz cahiliz konuşmamız doğru olmaz bu günden sonrada konuşmayacam fikir beyan etmeyecem özür dilerim haddime değilmiş fikir beyan etmek sayenizde anladım Allah'a emanet olun...

dramatizede ustasınız! konumuz mızraklı ilmihal,fuzeli ilmihal,atom ilmihal değildi. ölülere kopya vermek hiç değildi.ahkam kesilmeyın kesin hüküm vermeyın tavsiyesinde bulunduk,cevaben "sizin dininizde " ile durduruldum.tiyatro oynamıyoruz yitiksevda.bizim dinimiz sizin dininiz tabiri çok cahilane.cahilliğinizi tescil ettirmeyın lütfen!

sizin tabirinizle sizin dininiz bizim dinimiz çok talihsiz olmuştur.
ben ortamı yumuşatayım. sizin forumunuz sizin olsun sayın site yöneticisi.
sessiz kalması gereken varsa haddini bilmesi gereken varsa o ben olmalıyım.

Wesselam.
Alıntı ile Cevapla