Konu Başlıkları: İlmi Münazara Platformu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2012, 00:33   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İlmi Münazara Platformu

Yahudilik:


De ki; «Ey Kitap Ehli, sizler Tevrat'a, İncil'e ve Rabbiniz tarafından size indirilen Kuran’a gereği gibi uymadıkça boşluktasınız, hiçbir temele dayanmış değilsiniz.» Rabbin tarafından sana indirilen ayetler, onların çoğunun azgınlığını ve kâfirliğini arttıracaktır. O halde kâfirler için üzülme

Yahudilerden sabiilerden ve Hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe inanarak iyi ameller işleyenler için korku söz konusu değildir, onlar hiç üzülmeyeceklerdir.
(Maide-68-69)

İlahi din Allah tarafından Peygamberler vasıtası ile İnsanlık âlemine gönderilen dinlerdir. Allah’ın Üzülmeyecek olanlardan istediği İman esası Allah’a, peygamberlere, kitaplara, meleklere, ahirete bir bütün olarak İnanmaları ve yaşamalarıdır. İnsanoğlunun İlahi emirler karşısında gevşeklik gösterip İlahi emirleri kendi heva ve hevesleri ile tahrif etmeleri neticesinde Allah yeni elçiler ve yeni hükümler göndermiş hakkı batıldan ayırd etmiştir.

Yaradılış süreci ile başlayan ve Allah resulü Muhammed (s.a.a) ile son bulan Hak din tüm dinlerin emirlerini bir araya getiren İlahi Kelam Kur’an ile noktalanmıştır. Bu nokta İman esaslarını da açıkça belirtmiş bir bütün olarak hepsine inanılması neticesinde korkunun olmayacağını açıkça beyan etmiştir.

Ey müminler! Allah'a ortak koşanlar birer somut pisliktirler. Bundan dolayı bu yıldan sonra bir daha Mescid- i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer (ziyaretçi sayısının azalması yüzünden) yoksul düşeceğinizden korkuyorsanız, biliniz ki, Allah eğer dilerse yakında kendi lûtfu ile sizi zengin edecektir. Hiç şüphesiz Allah her şeyi bilir ve her yaptığı yerindedir.

Allah'a ve Ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Peygamber'in haram kıldığı şeyleri haram saymayan ve gerçek dinî benimsemeyen Yahudi ve Hıristiyanlar ile bunlar size boyun eğip kendi elleri ile cizye verene dek savaşınız.

Yahudiler: "Üzeyir Allahın oğludur" diyorlar; Hıristiyanlarsa: "İsa Allahın oğludur" diyorlar. Bunlar, özleri itibariyle, böylelerinin geçmiş çağlarda hakkı inkâr edenlerin uydurduğu asılsız iddialara özenerek dillerine doladıkları söylentilerdir! (işte şu bedduayı hak ediyorlar) "Allah kahretsin onları!" Zihnen nasıl da saptırılıyorlar!

Onlar Allah dışında hahamlarını, rahiplerini ve Meryem oğlu İsa'yı ilah edindiler. Oysa onlara sadece tek ilaha, kendisinden başka ilah olmayan ve onların yakıştırma ortaklarından uzak olan Allah'a kulluk etmeleri emredilmişti.

Onlar Allah'ın nurunu ağızları ile söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, kâfirlerin hoşuna gitmese de, nurunu kesinlikle tamama erdirmekte kararlıdır.
(Tevbe 28-29-30-31-32)

Bu ayetlerde Hak dinin temel unsurları ifade edilmekte Bu ifadenin başında Allah resulüne itaat emri gelmektedir bu itaat olmadıktan sonra ister adı Ehli Kitap Olsun ister Yahudi ister Hıristiyan hiçbir anlam ifade etmez Allah katında yapıp ettikleri rüzgârın kül yığınını savurmasından öteye gitmez…

Yahudi inancının kurucusu olarak Hz Musa gelir Bu nedenle Bu dine Musevilik de denir. Yahudilik inancı ahde dayalı ilahi bir din olmasına sebebiyle Ahid dinide denir. Bu inanca sahip olanların başlarına gelen felaket ve benzeri cezaların temelinde Ahde vefa göstermemeleri gelir. Bu dinin bir millete ait olduğunu yine Kur’an haber vermektedir.

Onlar, Allah'a ve insanlara karşı taahhütlerine (sadakatle) bağlanmadıkları sürece, nerede bulunurlarsa bulunsunlar zillete duçar olurlar; çünkü Allah'ın gazabına uğramış ve aşağılanmaya mahkûm edilmişlerdir. Bütün bunlar (başlarına geldi,) çünkü Allah'ın mesajlarını inkârda ve peygamberleri haksız yere öldürmekte ısrar ettiler; bütün bunlar (vaki oldu), çünkü (Allah'a) isyanda bulundular ve hakkın sınırlarını inatla ihlal ettiler.
(A’li İmran-112)

Azgın ve bozguncu bir millet olmaları Allah’ın gazabına müstahak olmalarına sebep olmuştur.Hemen hemen yeryüzünde vukuu bulan her fitne hareketinin arka planında bunları görmek hiçte zor değil.Günümüz Fitne hareketlerinin hemen hepsinin başrol oyuncuları Yahudilerdir.

Yahudi inancının Yahudilik ve İbranilik dini diye anılmasından da anlaşılacağı gibi Muayyen bir millete ait olduğu herkesi kapsamadığı açıktır. Kendi inançlarına yabancıların girmesine karşı çıkmaları kendi bencil ve üstün görme anlayışlarından kaynaklanmaktadır.

Yahudiler tek bir şeriatın olduğunu iddia eder Hz Musa’dan önce herhangi bir şeriatın olmadığını sadece akıl ürünü olan hadler ve umumu ilgilendiren hükümlerin var olduğunu iddia ederler. Yahudilere göre Neshin caizliği yoktur bundan ötürü Yahudilikten sonra herhangi bir şeriatın gönderildiğine inanmazlar.Yahudilik hakkında Ayetler çok fazla olduğu için bu bilginin yeterli geleceğini umuyorum…

Ferdiciğim Çalışma olarak parça parça sunacam hazırcı olmadığımın araştırdığımın kanıtı olsun Hazırcı olmaktan Allah'a sığınırım Kavramları Kur'an bütünlüğünde açmaya çalışacam Hatalar bana ait Doğrular Allah'ın kelamına ait ...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla