Konu Başlıkları: Pratik Bilgiler/MEDİNEWEB
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mayıs 2012, 20:23   Mesaj No:29

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4537
Beğendi:6136
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Pratik Bilgiler

Bugün ne pişirsem?' derdinden kurtulun

Hanımların en büyük sorunlarından biri kuşkusuz "Bugün ne pişireceğim?'' düşüncesidir. Sabahtan başlayan bu düşünce akşam yemek yapımına kadar devam eder.



Yemek konusunda fikir vermesi için eşe telefon edilir ancak 'sen bilirsin' cevabıyla karşılaşılır. İşten koştura koştura çıkan kadınlar ise "Ne pişirsem?'' diye daha yolda düşünmeye başlar ve hemen yol üstündeki marketten pratik yemekler için malzeme alır. Ancak bu ertesi gün "Bugün ne pişirmeliyim?" sorusuna engel olmaz. Kadınların bu kadar zihnini yoran yemek probleminin çözümünü usta aşçılar bir haftalık yemek listesi yapılmasında görüyor.



Yeşil Elma yemek programında her gün birkaç çeşit yemek tarifi veren Oktay Aymelek, öncelikle bayanların pazara çıkmadan önce bu hafta hangi yemekleri yapacaklarını düşünmeleri gerektiğini belirtti. Pazar alışverişinin haftalık yemek listesi belirlendikten sonra yapılması gerektiğini ifade eden Oktay Usta, ''Böylelikle hanımlar bütün gün 'Ne pişireceğim?' derdinden kurtulur ve gerektiğinden fazla meyve sebze de almamış olur.



Ispanak gibi çabuk bozulup pörsüyecek sebzeler, öncelikli olarak yemek yapılmalıdır. Ayrıca hanımlar ev halkı tarafından sevilmeyen ve yenilmeyen yemekleri kesinlikle yapmamalıdır.'' şeklinde konuştu. Oktay Usta o hafta yapılacak ana yemekler belirlenince ara yemek seçiminin daha kolay olacağını vurguladı.



Halk arasında Ümit Usta olarak bilinen Ümit Ömer Sevinç ise o gün yapılacak yemeğe karar verilirken malzemelerin ertesi günkü yemeğe de alternatif malzeme olarak düşünülmesi gerektiğini dile getirdi. Ümit Usta ''Eğer tas kebabı yapacaksanız yarınki yemek için bir kısmını ayırın. Ayrılan kısmı kuru fasulyede kullanabilirsiniz. Ancak mutlaka hanımların haftalık yemek listesi yapmaları gerekir.'' dedi.



Aile fertlerinin yemediği yiyecekleri satın almayın



Bazı ailelerde sebze veya bakliyat türü yemekler sevilmez. Bu durumda hanımların işi daha da zorlaşır. Çünkü yapacakları yemekler sınırlanmıştır. Yemek ustası Emine Beder yenilmeyen yiyeceklerin satın alınmaması gerektiğini söyledi.



Yemeklerin önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabileceğini söyleyen Beder, "Özellikle çalışan kadınlar hafta sonlarında birkaç çeşit yemek yapıp dondurucuda saklayabilir, böylece diğer günler için kolaylık olur. Ancak yemekler madeni bir kaba konulup saklanmalıdır.'' diye konuştu.



'Bugün ne pişireceğim?' dememek için;

Haftalık yemek listesi yapıp buzdolabına asın. Yemek listesine göre alışveriş yapın. Böylece gerektiğinden fazla malzeme almamış olursunuz. Hafta sonlarında birkaç çeşit yemek yapıp derin dondurucuda saklayın. Saklanılan bu yemekler diğer günler için kolaylık sağlayacaktır. Aile fertleri tarafından sevilmeyen yemekler
i yapmayın.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla