Konu Başlıkları: avrupadan birkaç not...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mayıs 2012, 21:17   Mesaj No:4

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: avrupadan birkaç not...

Bugün kermese arkadaşlarım iki Müslüman olmuş Avusturyalı ile geldiler ve tanıştık.İşler biraz hafifleyince çayları alıp yanlarına gittim..Ve her yeni Müslüman olan kişiye sorduğum soruları onlarada sordum.
İlkönce sizi ençok etkileyen şey neydi.Müslüman olmanıza vesile olan şey??
Birini etkileyen şey AKH daki mescid ve namaz olmuş ..(kendi dilinden anlatayım)
(Not:AKH avrupanın en büyük hastanesi ve en üst tarasta üniversite öğrencilerinin sessizce çalışabildikleri genişçe alan var..Her milletten var ama daha çok Müslümanlar..)
-AKHda ders çalışırken oradaki ibadethaneler ilgimi çekti...Kilise Havra Mescid,Kilise boştu ,Havra boştu,Mescid her zaman dolu hatta izdiham var ...Ve mecburen 24 saat açık..Halbuki diğerleri çoğu zaman kilitli..Bir gün mescide gittim başımı örttüm en arkaya oturdum.(En arka dediği 2,3 misafir odası kadar birşey)...Herkes sıkışık halde namaz kılıyor...Hatta erkekler ve kızlar bazen kavga ediyorlar...Herkes yanyana durdu.Bir genç kız benim elimden tuttu.Gel cemaat( Beraber)olalım dedi..Ben onların arasında kendimi eğilip kalkarken buldum..
Arkadaşın hikayesi oldukça uzun..Şimdi Türkle evli, eşinin islamı iyi bilmemesine kızıyor .Ben öğretiyorum ona diyor, diğer arkadaşı ise Almanca Sahihi Buhari aldı ,öptü... ağladı ...kitaba sarıldı.
Bir yorucu gün daha arkada kaldı...
__________________


Alıntı ile Cevapla