Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2008, 10:14   Mesaj No:3

kocaklar

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:kocaklar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1150
Üyelik T.: 01 Nisan 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 70
Konular: 8
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Namazda okuduklarımızın anlamı...

[COLOR=#000000][COLOR=#ff0000][SIZE=3][I]ALLAH’U EKBER: Allah en büyüktür.”

SÜBHANEKE: “Allahım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur. “

EÛZÜ BESMELE:“Taşlanıp kovulmuş olan şeytandan Allah’a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.”

FATİHA SURESİ:“Hamd (övmek, övülmek); O, âlemlerin Rabbi, O Rahmân, Rahîm, O, âhiret gününün mâliki Allâh'ın (hakkı) dır. O'na mahsustur. İlâhi! Yalnız Sana ibâdet ve kulluk ederiz, sade Sen'den yardım dileriz. Bizi doğru yola hidâyet eyle. Kendilerine bol bol nîmet verdiğin bahtiyarların yoluna, ki onlar ne azıp sapmış, ne de gazabına uğramışlardır. (Duâmızı kabul eyle Allâh'ım!)”

ÂMÎN: (Duâmızı kabul eyle Allâh'ım!)

Sübhâne Rabbiye’l Azîm:“Pek büyük olan Rabbim, her türlü noksanlıklardan berîdir, münezzehtir.”

Semiallâhü limen hamideh:“Yüce Allah kendisine hamdedenin hamdini işitir.”

Rabbenâ lekel hamd: “Hamd sanadır ey Rabbimiz.”

Sübhâne Rabbiye’l A’lâ: “Yüce, kudret ve azamet sahibi olan Rabbimi bütün noksanlıklardan tenzih ederim.”

ETTEHİYYÂTÜ: “[I][COLOR=#ff0000][SIZE=3]Dil ile, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah'a dır. Ey Peygamber! Allah'ın selâmı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun.Selâm bizim üzerimize ve Allah'ın bütün iyi kulları üzerine olsun.
Şahitlik ederim ki, Allah'tan başka tanrı yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O'nun kulu ve Peygamberidir.”

ALLÂHÜME SALLİ: “Allahım! Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim'e ve İbrahim'in ümmetine rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye lâyık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin”

ALLÂHÜMME BÂRİK “Allahım! Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine hayır ve bereket ver. İbrahim'e ve İbrahim'in ümmetine verdiğin gibi. Şüphesiz övülmeye lâyık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.”

RABBENÂ ÂTİNÂ: “Allahım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru.”

RABBENÂĞFİRLÎ: “Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.”

KUNUT DUALARI – 1(Allahümme innê nestaînüke..) “Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile öğeriz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve sana karşı geleni bırakırız.”

KUNUT DUALARI – 2 (Allahümme iyyeke na’büdü…)“Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır.”

Esselâmü Aleyküm ve Rahmetullâh: “Selamet ve Allah’ın rahmeti üzerinize olsun.”


Alıntı ile Cevapla