Konu Başlıkları: Lütfü Oflaz'la Sohbet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30Haziran 2012, 16:22   Mesaj No:2

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Lütfü Oflaz'la Sohbet

İnsanlık Haykır Savaşa Hayır!

Lütfü Oflaz ile Sohbet

Suriye'nin askeri uçağımızı düşürmesi üzerine, "Bu bir savaş nedeniydi; Türkiye anında Suriye'ye savaş ilan etmeliydi" diyen çevreler var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Dünyanın herhangi bir yerinde savaş çıkmasından asıl kazançlı kim çıkar? Elbette emperyalizmin silah şirketleri çıkar. Gözünü kâr bürümüş, dolayısıyla da kan bürümüş silah şirketleri çıkar. Nitekim bunların yönlendirdiği ABD gibi emperyalistler, halkları, devletleri birbirlerine karşı kışkırtırlar. Onlar arasında savaş çıkartmak için ne mümkünse yaparlar. Çıkan savaşlarda yüz binlerce, milyonlarca insan ölürmüş, sakat kalırmış, evinden barkından olurmuş, buna hiç aldırmazlar. Yine çıkan savaşlarda insanların dışında doğadaki diğer canlılar da ölürmüş, atılan bombalardan, kimyasal silahlardan doğa büyük zarar görürmüş, buna hiç aldırmazlar. Emperyalizmin silah şirketleri kasalarını doldurmaya bakarlar. Malumunuz daha önce de iki komşumuz arasında savaş çıkarttılar. Saddam Hüseyin döneminde Irak'ı İran'a saldırttılar. Çıkan savaşta sadece Irak'a silah satmakla kalmadılar; el altından İran'a da silah sattılar. Sonuçta iki Müslüman ülkeyi birbiriyle savaştırdılar. İki Müslüman halkı birbirine kırdırttılar. Bu savaşta yüz binlerce insan ölmüş, sakat kalmış, evinden barkından olmuş, buna aldırmadılar. Onlar Irak'ın da İran'ın da kayıplarına değil, kendi kazançlarına baktılar. Peki şimdi yine iki komşu ülke olan Türkiye ile Suriye arasında çıkacak bir savaştan asıl kazançlı kim çıkar? Şüphesiz ki emperyalizmin silah şirketleri çıkar. Kaldı ki bu savaş sadece Türkiye ile Suriye arasında kalmaz, diğer komşularımıza da sıçrar. Çünkü biliniyor ki Rusya da, İran da Suriye'nin safında savaşa dahil olurlar. Sonuçta bu savaş, bu yangın bütün bölgemizi sarar. İşte aklı başında her insan bölgemizde ya da dünyanın herhangi bir yerinde çıkabilecek savaşlara bu gerçeklerin ışığında baksın. Kimse savaş kışkırtıcılığı yapmasın. Emperyalizmin silah şirketlerinin değirmenine su, kasalarına para taşımasın! Onun için diyorum ki; insanlık haykır, savaşa hayır!

ABD'NİN DÜŞMANIYSAN

TÜRKİYE'NİN DE DÜŞMANISIN!


Türkiye'nin dış politikası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Geçmişten beri Türkiye'nin dış politikasının temeli bir cümleyle şöyle özetlenebilir: ABD'nin düşmanıysan Türkiye'nin de düşmanısın demektir! Örneğin 1950'lerde Türkiye Kuzey Kore'yi niye düşman kabul edip oraya savaşmak üzere askerlerini gönderdi? Türkiye'nin binlerce kilometre uzaklıktaki Kuzey Kore'yle alıp veremediği neydi? Çünkü ABD Kuzey Kore'nin düşmanıydı; ABD'nin düşmanı olan da Türkiye'nin düşmanı demekti! Bu nedenle Türkiye Kuzey Kore'yle savaşmak üzere oraya askerlerini gönderdi. Kuzey Kore'yle savaşırken de çok sayıda askerini kaybetti. Hadi geçmişten günümüze doğru gelelim. Peki ABD istediği için Afganistan'a asker yollamamıza ne diyelim? ABD'nin Afganistan'ı işgaline direnen İslamcı Taliban'a karşı bizim askerlerimizin ABD saflarında bulunmasına ne diyelim? Nitekim kısa bir süre önce askerlerimiz Taliban ile çatışmaya girmedi mi? ABD uğruna Müslüman ile Müslüman niye çatışsın ki? ABD istediği için Türkiye binlerce kilometre uzaklıktaki Kuzey Kore'ye, Afganistan'a askerlerini gönderiyor. Ama ABD istemediği için, PKK karargahının bulunduğu burnunun dibindeki Kuzey Irak'a askerlerini gönderemiyor. ABD "Git" dedi mi askerlerimiz binlerce kilometre ötedeki Kuzey Kore'ye gidiyor. Ama ABD "Gir" demedikçe, askerlerimiz burnunun dibindeki Kuzey Irak'a giremiyor. Bu da dış politikamızın ABD'ye ne kadar bağımlı olduğunu gösteriyor. Nitekim Irak lideri Saddam Hüseyin'i ABD düşman kabul ettiği andan itibaren Türkiye de düşman kabul etmedi mi? Irak'ın petrollerine el koymak için bu ülkeyi işgal etmeye karar veren ABD'ye, Türkiye destek vermedi mi? Türkiye topraklarından kalkan ABD savaş uçakları, dindaşımız olan milyonlarca Iraklının üzerine bombalar göndermedi mi? Yine Libya'nın petrollerine el koymak için bu ülkeye saldıran ABD önderliğindeki emperyalistlere, Türkiye destek vermedi mi? Türkiye ABD önderliğindeki emperyalistlere destek olmak üzere savaş gemilerini Libya'ya göndermedi mi? Görülüyor ki ABD'nin düşman olduğuna Türkiye de düşman oluyor. Aynı durum Suriye konusunda da görülmüyor mu? ABD Suriye devletinin düşmanı olmasa, Türkiye Suriye devletinin bu denli düşmanı olur mu?
(Yeni Akit)
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla