Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Temmuz 2012, 12:09   Mesaj No:4

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Nur 31 ayeti kelime kelime açıklaması

Yaşadığımız ülkede 80 yıla yakın yönetimlerde olanlar ve ülkenin temellerini faiz üzere kuranlar her daim Müslümanların örtünmesi hususunda kendi istedikleri çirkeflikleri sergilemekten geri durmamışlardır.

Özellikle Okullarda yapılan zulümler insanların özgürlüğünün ne denli kısıtlanmak istendiğine örnektir.14 asırdan günümüze değin Hiçbir İslam alimi ve uygulayıcısı Başörtüsü Kur’an’da yoktur dememiştir diyemezlerde bu fikri beyan edebilmek için bir mikrop ile dahi yerle bir olan naçizane vücudunu Allah’a meydan okuyabilecek güçte görecek kadar kıt akıllı olmak lazım.

Kur'an'ın şüphe getirmeyecek kadar açık emri olan örtünme Farziyeti Sünneti sahiha ile 14 asırlık İslam tarihindeki uygulamalar ile sabittir. Nur Suresi'nin 31. Ayeti kerimesinde mümin kadınların başlarını, boyunlarından ve göğüslerinden açık bir yer bırakmayacak şekilde örtmeleri emredilmektedir.

Bu farz sadece bu ayetle sınırlı kalmayarak Peygamber efendimizin zevcelerinin müminlerin anneleri oldukları açıkken ve onlar ile evlenmenin haram kılındığı hakikatine rağmen Allah’u Teala Bu emrin sadece mümin bayanlara değil Peygamber eşlerine de bildirmiş ve İslam tarihinde bütün uygulamaların ortaya koyduğu el, ayak, yüz dışında kalan vücudun tamamı ile teşhir edilmeyecek şekilde örtünmesi emredilmiştir.

Hem erkek hem kadın bazında belli vücut azalarının örtülmesi emredilmektedir. Örneğin günümüzde erkeğin ve kadının vücut azalarının sınırlarını ihlal eden şortlar, kot pantolonlar tişörtler vb giyim malzemeleri iki cinse emredilen örtünme emrine uygun değildir. Örtünme mevzuu sadece başörtüsü ile sınırlı değildir başını kapattıktan sonra emrolunan diğer kısımlarda hiçte İslami olmayan lakayt giyimlere şahit oluyoruz.

Kimi örtülü bayan kardeşlerimiz yırtmaçlı etekleri, dar mı dar elbiseler, kısa etekli, uzun çizmeli, eli sigaralı, kaşı güzel gözü boyalılar boya badana ile sokaklarda teşhirler örtünmenin anlaşılamadığını izah eden örneklerden bir kısmıdır.

Başörtüsünün ve örtünmenin gereken boyutu ele alınırken hep kadınlar üzerinde durulur inandığı gibi yaşamak isteyen bir bayana yapılan yasaklamaların erkeklere dokunan tarafına baktığımızda heva ve hevesler nefsin istekleri peşinde koşması kadınların açılıp saçılması sonucu iki kat yükselmektedir. Çünkü kendi vücudunu açık saçık kıyafetler ile sergileyen kişiler erkeklerin şehevi duygularına esir olmalarına sebebiyet vermektedirler.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla