Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Temmuz 2012, 16:05   Mesaj No:34

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır

Alıntı:
muhsin iyi Üyemizden Alıntı Mesajı göster
yazın, özellikle kırmızı ile yazdıkların akıl ve mantık sınırlarını pek zorladığı için bir şey anlayamadım kardeşim. Kusura bakma. İçtenlikle söylüyorum. Onun için sana cevap veremiyorum.Ama videonu beğendim. Sadece baş yazımda yazdığım bir şeyi vurguluyorum. insan tasavvuf olmadan da, Allahın helal ve haram sınırlarına dikkat ederek de cennete gidebilir. Ama değerli kardeşim tasavvufun sırrı Hz. Hızır Alehisselam ile Hz. Musa Aleyhisselam ARASINDAKİ kıssada gizlidir. Tasavvuf konularını, hususiyle rabıtayı biz uydurmadık. Binlerce evliyanın altında imzası var. En azından edepli olmak, kendi yoluna bakmak gerekir. İtirazlar size kalsın. Allah bilir deyip geçin. Anlayamadığınız olaylar hakkında itirazlarla manevi olarak zarar etmeyin.
Sen hadis kitaplarında sayfaları karıştırarak bir bilgiye ulaşmaya çalışırsın, rabıta nimeti GERÇEKTEN nasip olmuş birisi Rasullahın misk gibi kokusunu burnuna çeke çeke onun nurlu yüzüne baka baka ona sorusunu sorar cevabını doğru şekilde de ondan alır. Bu ALLAH'ın bir nimetidir. Sana ve senin gibilere nasip olmamış diye nefsin kıskançlık damarıyla rabıta nimetini inkar mı edeceğiz. Onca evliyayı yok mu sayacağız. Yani sadece nefsin bu kıskançlık damarıyla. Halbuki aynı damarla insanlar zamanında peygamberleri inkar etmişlerdi. Allah son nefeste herkese iman ile gitmeyi nasip eylesin. Bizleri büyük söz söylemekten, onlarla imtihan etmekten korusun. AMİN.

Sevgili Muhsin İyi, herkes nasibi kadarını alır, Rabıtaya Kuran, Sünnet ve İcma ile onlar delil varken elbette bu delilleri bakıpta göremeyenler olacaktır, bu tıpkı yaşayıpta, etrafına bakan ve Allahı c.c. tanımayanların hali gibidir.

Tasavvufta Alimlerin yaşadığı haller dışında bir çok sofinin bilhassa son zaman sofilerinin Tasavvuftan uzak ve bilinçsiz yaşamaları aslında bu gibi ibadetlerin yanlış anlaşılmasında büyük rol oynamaktadır. Oysa bilinmektedirki hiç bir Tasavvuf alimi Kuran ve Sünnete aykırı hareket etmezler ve bu konu en çok itina gösterdikleri konudur.

Manayı unutup Zahire saplanan kişiler genellikle Manevi boyuttan nasiplenemedikleri içindirki bu gibi olaylar karşısında tepki göstermektedirler buda olağan bir haldir. Bundan dolayı duamız odurki Allah c.c. kişilere Ehli Sünnet inancını nasip etsin ve Manevi olgularını harekete geçirsin, Kuran eline alınıp sadece okunan bir kitap değildir, Namazın tavuk gibi yem gagalamak olmadığı gibi...Unutmamak lazım Sünnetsiz, Edepsiz ve Manasız yapılan hiç bir ibadet ne şevk barındırır nede huşu, Allah c.c. Ümmete bilinçlenmeyi nasip etsin...amin

vesselam veddua velmahabbe
Alıntı ile Cevapla