Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Temmuz 2012, 15:47   Mesaj No:2

Medineweb

Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart arapça 3 kitabından 1.ünite

Aöf 3.dönem önlisans 1. Konu


Okuma parçası



Yarışı kim kazanıyor?


Tavşan arkadaşı kaplumbağa ile oturuyordu,kaplumbağa ile tavşanın yarış hikayesini anlatıyorlardı.kaplumbağa çalışkanlığı ve azmiyle onu nasıl geçmişti.tavşan dedi ki:bu bir hile ve aldatmaca


Senin deden kaplumbağa benim dedem tavşanın uyumasını fırsat bildi yarışa devam etti.dedenin dedemi aldatmasını kabul etmiyorum.


Kaplumbağa güldü ve dediki:bu bir hile değil olsa olsa çalışkanlık ve büyük gayrettir.tavşan suratını astı dediki:sen devamlı hatalı olmalarına rağmen dedelerini mudaafa ediyorsun.kaplumbağa şöyle dedi:dedelerimden bahsedildiği zaman gururlanıyorum.senin dedelerinle övünmen gibi buda benim hakkım.


Sonra kaplumbağa tebessüm ederek dedi ki:ey arkadaşım güzel güzel de daha önce kim kazanmış bir kere bile geçtiğinizi görmedim .


Tavşan dediki:ya ya şu ağaç yarışmanın bittiği yerden uzak olsaydı.


Kaplumbağa dediki:o zaman yarın yarışa başlamak için bu noktada uyuyalım.akşam olunca kaplumbağa başını kabuğuna soktu yarınki yarışa hazır olmak için derin bir uykuya daldı.


Tavşan toprağa uzandı ve uyumadı.tavşan dedesini hatırladığı için uyumaktan korktu ve bir saate yakın dolaştı.ve yarışı dedisnin kaybettiği gibi kaybetti.güneş doğmadan önce tavşanın gözleri uykudan ağırlaştı.tavşan ısrarla uykusunu savdı.


Güneş doğduğunda tavşan derin bir uykuya dalmıştı.horoz yüksek sesle ötüp günü başlattı.kaplumbağa uyandı ve gözlerini ovaladı.tavşana baktı onu uykuya dalmış buldu.kaplumbağa tavşana bağırdı uyanması için. Ama nafile.


Kaplumbağa sözü hatırladı horoz öttüğünde yarış başlayacaktı.işte horoz yüksek sesle ötüyordu.tavşan uyanmıyordu.bu kaplumbağanın suçu değildi.kaplumbağa gayretle yarışa başladı.dedesinin tavşanı geçtiğini hatırladı hızını artırdı.güneş ortaya gelmiş gökyüzü parlamıştı.uyuyan tavşanın yüzüne vuruyordu.tavşan birden uyandı.kaplumbağaya doğru baktı ama onu bulamadı.


Tavşan düşmanca buluşacakları ağacın yanına yürüdü.orada onu büyük bir telaş aldı.çünkü kaplumbağayı ağaca tutunmuş gördü.o yaptığı ile mutluydu.kaplumbağa güldü ve dedi ki:faydasız bir şekilde seni uyandırmaya çalıştım.bana suç atma .inşaallah yarın övünerek bu yarışı torunlarıma anlatacağım.


Tavşan ağladı.hatta burnu kızardı.çünkü o dedesinin evvelce kaybettiği gibi yarışı kaybetmişti ve sinirli,pişman ,üzgün bir şekilde gitti
Alıntı ile Cevapla