Konu Başlıkları: cübbeli Ahmetin itirafı....
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Temmuz 2012, 11:53   Mesaj No:16

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: cübbeli Ahmetin itirafı....

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
zülküf hoş geldin diyelim öncellikle..seninle vahdet anlamında fikir ayrılığım olmadı hiç.tevhidi iman konusunda ayrılığımız yok.hiç bir insana küfür hakaret etmiyorsun buda takdirlik...
ama şu konuda anlaşamıyoruz senle;" insanları yargılamak,sorgulamak ve cehenneme göndermek".gel bu sevdadan vazgeç.inan ne imanımıza ne dinimize nede tebliğimize yarar.sadece zaman kaybı ve saplantılı verimsiz mahsulsuz tebliğ olur.Allahın bu tür verimsiz ve kuralsız tebliği onayladığını sanmıyorum.
insanlar ilme,doğru bilgiye,tahkik imana o kadar muhtaç ki...cübbeli hocayı cansiperane savunan yada öfke vari yeren ama abdest almasını bilmeyen insan o kadar çok ki...cübbeliyi veya başka bir alimi savunmak ne imanımızı artırır nede eksiltir,yermekde öyle..ikiside zararlıdır.hocamız hocalarımız övgü yada sövgü alanımız oldukça,insanlara öğretmemiz gereken namaz şuuru ,tahkiki iman izahları,usul dediğimiz ana esaslar hep askıda kalacak ve onlara hiç sıra gelmiyecektir.
cübbeli suçlu veya masum kesin bilgim yok.husnu zanımızı korumak lazım.bir alimin siyonist medyanın kartelin elinde maskara olmasını istemek hiç bir müminin razı olacağı iş değildir.günahkarda olsa o bizim müslüman kardeşimiz.kusur işlemişse Allah taksiratını affetsin diyelim.hepimiz aynı hataya düşebiliriz melek değilizdir.biz ayıpları ortaya çıkarmak deşifre etmekle değil setr etmekle emrolunduk.setr edelim ki Allah settar eylesin kusurlarımızı.
asıl anlatmamız gereken gündemimize dönelim ne dersin ?
hoş gördük abi,içten karşılamanız için teşekkürler...

Kısa bi izahatla açıklamalarınızın içeriğine bağlı açıklama yapayım inşaallah..Ben 1400 yıl önceki araçlar veya o dönemin insanlarının yaptıklarıyla günümüze ışık tutarak vahiyi güncellemeye çalışıp bu şekilde insanlara açıklamaya çalışıyorum ha bu arada kendimde okuyor ve araştırıyorum.

Bir çok islamın ana temel yasalarında sizinle aynı fikirdeyiz,yalnız samimi olarak söyliyeyim ben her olayın fililini ve failini ele alırken kişinin cennet veya cehenneme gitmeye karar veren olarak kendimi ne görüyor nede öyle bi değerlendirme yapıyorum,örneğin kişininin fiilini peygamberlerin pıratği olan kuran ile değerlendiriyor,ve fiili,şirk ise bu kişi bu fiili bırakmadığı müddetçe fiilin faili olarak müşriktir,bunu ALLAH TA ,RASULLERİDE uygulamıştır.[Allah vahiysiyle rasullerine uygulatmıştır].

Alimlerin tarafgirliğine girmedim şimdiye kadar girmemde,her Alimi kendi dalında,kendi bilgi kaynağını,yani alimin beslendiği ve halka anlattığı bilgisini kuran ile değerlendirir,varsa verdiği bilginin içeriğinde,ŞİRK VARSA,ONLARIDA ORTAYA KOYARIM,

Siz bunları bırakalım diyorsunuz,tamamda güzel abim,biz bunlarla yaşıyor ve bunlarla imtihandayız,ben ebu cehili,ebulehebi,nemrudu,karunu,fravunu,hamanı,bel amı,lattı,menattı,uzzayı vs lerle imtihanda değilim BU MİSYONU TAŞIYAN BU DÖNEMİN BU FİİLİNDE OLANLARLA İMTİHANDAYIZ.Siz diyorsunuz biz bunlarla olan imtihanlarımızı kaldıralım oda bizim elimizde değil.

Bunlar gündem olacaktır,ama bi müslüman vahiynin belirttiği vahiy yolunda bu olaylara ışık tutacak ve öyle yürüyecektir..

olayları değerlendirirkende,haram,helal fiili işleyen müslümansa günaha girer,ama şirk işlerse bu şirki bırakıp red edmediği müddetçe müşriktir..Cübbeli ahmed hocanın günahının[medyada dolaşan],peşinde değilim ve hiç bir insanın GÜNAH ANLAMINDA DEĞERLENDİRME YAPMAM,çünkü müslüman günaha düşmemeli kendini korumalıdır,işlesede zaten hemen pişman olur ve tevbe eder döner...Cübbeli ahmed hocayıda günahıyla değil,yaptığı açıklamalarıyla değerlendirenlerdenim..Cübbeli ahmed hocanın açıklamlarının vahiy islamıyla örtüşür bi yanı olmadığı gibi kendisi tevhidden yoksun kendi dalında bi hocadır...işte sayın abim sizinle anlaşamadığımız kısım burası,siz evet gerçekten TEVHİDİ İDRAK ETMİŞSİNİZ,ama tevhidi idrak etmeyenleride kardeş görüyorsunuz,size samimice bi soru soracam sorum şu...

Allah şirk amli içerisinde olup bu şirki bırakmayanları müslüman diye ADLANDIR MIŞ MIDIR,Allah rasulu fiilinde şirk olan kişiyi veya kişileri MÜSLÜMAN KARDEŞİMDİR deyip kucaklamış mıdır,yoksa onlara şirklerini kafalarını çatlatırcasına taki vefat anınan kadar beyan mı etmiştir..

SAYGILAR GÜZEL ABİME...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla