Konu Başlıkları: Fajita
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2012, 17:51   Mesaj No:2

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
şimdi şöyle oluyor mehmet akifciğim

FAJİTA umarım ismi doğrudur,neyse sizde başka isim verirsiniz boşverin

2 parça tavuk göğsü
2adet kırmızı biber
2 adet yeşil ve sarı biber
3 ve ya daha fazla soğan
sarmısakve baharatlar


tavuk göğsünü julyen dediğimiz ince uzun şeritler halinde doğruyoruz

yüksek ateşte iyice baharatlarla tabiki pişiriyoruz

pişen tavuğu bir tabağa alıyoruz,onun yağında yarım ay şeklinde

doğradığımız soğanları kavuruyoruz.dikkat bunlar hep yüksek ısıda yapılacak,

sulanmaması lazım.soğanlardan sonra yine ince julyen doğranmış patatesimizi koyuyoruz.

tarifte yoktu,çocuklarda yesin diye ben ekledim.patates geç piştiği için önce onu çeviriyoruz tavada

sonra ince uzun doğradığımız biberlerimizi,çok inceltmeye gerek yok,

koyuyoruz,sürekli karıştırarak pişmesini sağlıyoruz.sarmısak ve acı sevenler için bol pul ve karabiberi unutmuyoruz

biberlerle birlikte kenarda bekleyen tavuğumuzuda koyuyoruz.afiyetle yiyoruz.

denerseniz memnun kalırsınız
tarif güzelmiş mihrinaz sağol
Alıntı ile Cevapla