Konu Başlıkları: İslami cafe olurmu?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Temmuz 2012, 17:18   Mesaj No:1

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4537
Beğendi:6136
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İslami cafe olurmu?

İslami cafe olurmu?

Muhammed İkbal Köseoğlu (Yazar): Müslümanların, meşru ölçüler dâhilinde oturabilecekleri mekânlara ihtiyacı var. Mevcut kafeler bu ihtiyacı karşılamıyor. Aslında mevcut kafelerin ve bu kafelere oturan Müslümanların da böyle bir derdi olduğu söylenemez. Teoride var belki ama gözüken bir eylem yok. Çok param olursa bir mekan açmayı düşünüyorum. Servisini hanımların yaptığı sadece hanımlara ait bölüm, servisini erkeklerin yaptığı sadece erkeklere ait bir bölüm ve her ailenin çevreden bağımsız oturabilecekleri müstakil bölümlerden olusan deniz manzaralı bir mekân... Ama sorun da burada zaten; "Müslüman kızların" ve "Müslüman erkeklerin" birbirlerini tanımak ve kaynaşmak için mevcut duyularının birini, birkaçını veya tamamını kullanmalarının mümkün olmadığı bir mekâna kim, niye gelsin? Artık başka dünyaların insanlarıyız. Konuşmamız gereken bu.
“Örtülü hanımların ve dindar erkeklerin beraber bulunduğu kafeler hassasiyeti zedeler mi?” sorusu kendi içinde bir sürü soru barındırıyor. Örtülü hanımlar derken neyi kastediyoruz? Ahzab 53'den geçtik, Nur suresi 31. ayete riayet etseler ona da razıyız diyeceğim ama bırakın zînet yerlerini gizlemeyi, baştan sona zînet haline getirdiler kendilerini. Ayet “ayaklarını yere vurmasınlar” diyor, "Müslüman kızlar" aksine ses çıkartan ve yürüyüşü değiştiren yüksek topuklu ayakkabılar giymeyi tercih ediyorlar. Düz taban giyen de 'converse' giyiyor. Nereden baksan tutarsızlık!
Soruyu inceliyorduk: Dindar erkekler öyle mi? Lafa gelince İslam üzerine elli cümle söyler, orijinalleri Hakan Albayrak Abi'ye ve diğerlerine ait olan ama bırakın 'dosdoğru'sunu, namazın normalini kılmaz. Amelsiz, ihlassız bir dindarlık... Daha bir sürü şey söylenebilir. İşte böyle hassasiyete sahip "Müslüman kızlar" ve "Müslüman erkekler"den Ahzab 53. ayetten sonra Müslümanların uygulayageldiği haremlik-selamlığa riayet etmelerini mi bekleyeceğiz? Kalmayan bir hassasiyet nasıl zedelensin ki? Hicab'ı Müslüman kadının cihadı olarak gören kızlarla kaç liberalleşmiş dindar erkek evlenmek istiyor artık? Öyle ya, böyle bir kızla evlenirsen ne yüksek kademeli memur olabilirsin ne de koluna takıp her ortama girebilirsin. Böyle kızlarla evlenmek isteyen, nesli tükenmek üzere olan Müslüman erkeklerin de bir an önce farkına varması gereken bir şey var. Hicab'ı alnının çatına koyan kızları kafelerde bulamazsın, başka yerde aramalısın. Eğer onlardan birine rastlarsan bir gün bir kafede, ya bir zaruret olduğu içindir ya da geç kalmışsındır, yanında eşi vardır.
Esas trajediyi ise hâlâ söz konusu hassasiyete sahip Müslümanlar yaşıyor. Eşleriyle gezebilmek için elli takla atmak zorunda kalıyorlar. Gidebilecekleri yer ve saati o kadar sınırlı ki genellikle açık alanları ve kırları tercih ediyorlar. Sahil havasını alabilmek için gecenin yarılarında dışarı çıkmak zorunda kalıyorlar, çıkabilirlerse... Hassasiyet sahibi Müslümanlar gezme ve eğlenmeyle ilgili bütün hayallerini cennete ısmarlıyorlar. Rabb'leri onlara bunun mükâfatını verecek inşallah.

Dunyabizim.com
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ne söylerdin? Gündem/ Manşetler Kara Kartal 2 85 01 Mart 2024 08:31
Emine Aba Pazarda Videolar/Slaytlar Esma_Nur 8 355 04 Aralık 2023 17:23
Nehirden denize özgür Filistin 🇵🇸 Videolar/Slaytlar Kara Kartal 1 103 01 Aralık 2023 16:41
Hayallerimizi gerçekleşdirme bölümü Kişisel Gelişim ve Psikoloji Kara Kartal 12 405 01 Aralık 2023 16:29
Çok önemli tesbit Sağlık / Beslenme Esma_Nur 0 111 25 Kasım 2023 20:21