BAYAT EKMEK PİZZASI
arkadaşlar bayat pide ile sahurda yenilebilecek pizza tarifi buldum ben bize göre tepisinin büyüklüğüne göre yumurta sütü ve yağı ayarlayacağım üzerine malzeme evde ne varsa ben beyaz peynir seviyorum isterseniz sadece kaşar koyarsınız hem doyurucu hem pratik bir tarif tarifte bayat ekmek diyor ama bayat pideyi küçük küçük doğrayıp da yapılabilir BAYAT EKMEK PİZZASI [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] değerlendirebileceğiniz ve kolayca hazırlanabilecek pratik bir tarif vermek istiyorum.Yarım saatte hazırlayabilirsiniz,bayatlayan ekmeğinizi de çöpe atmak zorunda kalmazsınız. Malzemeler : 1 adet ekmek
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Siyah zeytin,sucuk,kekik,ketçap,tuz
Ekmeği küp küp doğrayıp cam fırın tepsisine yayın.
Yumurtaları derin bir kapta az tuzla çırpıp içine süt,sıvıyağ ekleyin ve ekmeklerin üzerine dökün,ekmekler sosu çeksin.
Soslanmış ekmeklerin üzerine 3-4 kaşık ketçap yayın ve kekik serpin.
Beyaz peynirle 1/2 su bardağı kaşar peynirini karıştırıp tepsiye yayın.
Çekirdekleri ayıklanıp doğranmış zeytinleri,dilimlenmiş sucukları dizin.
180 derecelik fırına atın 20-25 dakika pişirin.
Fırından pizzayı alıp kalan 1 su bardağı kaşar peynirini serpin ve tekrar fırına alıp kaşarlar eriyene kadar 10 dakika daha pişirin.
Pizzanızı afiyetle yiyebilirsiniz.
ERGUVAN VAKTİ SİTESİNDEN ALINTIDIR