Konu Başlıkları: Bayanlara özel (Mahrem Konular)
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Temmuz 2012, 18:34   Mesaj No:25

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Bayanlara özel (Mahrem Konular)

Hacı kardeşim Allah razı olsun .Bende aynı hadisi şerifi yazacaktım sen yazmışsın.


Yalnız ben burda soru soran ve cevap veren kardeşlerimle bazı endişelerimi paylaşmak istiyorum.Uzun zamandırda bunu düşünüyorum.Şimdi burda bilgili addettiğimiz insanlar var bir de soru soranlar..Dikkat ediyorum (Yada ben öyle sanıyorum),soru soranlar bir mezhebe bağlı kişiler..Ya hanefi (Türkiyenin büyük çoğunluğu gibi) ya (doğuda olduğu gibi) şafii mezhebine mensub..


Şimdi bir soru soruldu.Cevap neye göre veriliyor.???Bazen ne hanefide ne şafi mezhebine uymayan cevapları okuyoruz. Soruları cevaplayan kişilerin.Hanefiye göre böyledir.Şafiye göre böyledir.Veya Şu alim şöyle cevap vermiş.Şiaya göre böyledir demesi daha doğru değilmi.?Kim hangi mezhepteyse ona göre cevabını alır.


Birde 14 asırdır cevabı olan meselere tekrar cevap bulmaya çalışmak ,yeniden yorumlamaya çalışmak ,Bunun sebebi nedir??.Ben bunları pek anlayamıyorum ....Mesela Ebu Hanefiyi okudunuzmu diyen kişi Yani mücadelesini cihadını örnek alan kişi onun neden hem itikatta hem amelde örnek almaz hata tam tersi hareke ederki????



.Ateşin yakıcı olduğunu anlamak için illa elini ateşe sokmak gerekmez...Geçmiş tecrübelerden ders almayı ,bu hususlarda rehberlik edenlere itibar etmeyi bilmek gerekmezmi?


Ben bu yazılan çizilenlere bakarak bazı sonuçlara varmaya çalışıyorum...Anlamaya çalışıyorum...Ne yazıkki pek de iyi sonuçlara ulaşamadım...varamadım..Hatta bazen şu soruyu sormadan edemiyorum..


Bizimmi teslimiyetimiz fazla?? ,yoksa bu kardeşlermi yeterince iman etmemiş ..Teslim olmamış..Müslüman olmak teslim olmak değilmi zaten..
__________________


Alıntı ile Cevapla