Konu Başlıkları: Bayanlara özel (Mahrem Konular)
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ağustos 2012, 01:20   Mesaj No:30

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Bayanlara özel (Mahrem Konular)

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Muhsin hocam sizden bu hususta delil istemiş idim ve delili Hacıysk kardeşimiz sundu ve vermiş olduğu rivayetin bu konuda delil olduğunu bir çok kaynaktan bakarak Oruç kefareti olarak 61 gün mevzuu cinsel ilişki ile alakalı olup yeme içmeyi içine almamaktadır ......Muhsin hocam 61 gün ardı ardına Oruç tutulması hususunda şimdi size şöyle bir sorum olacak. Aralıksız tutulması istenen bir oruç zamanında kadınların adet olması sözkonusu ve ister istemez ara verecekler Allah kolaylık diler emri gereği bu bayanların durumu nasıl olmalı yeniden 61 gün tutması icap etmezmi eğer sahih ise bu rivayet neden bu konuya çözüm bulmamış sizden cevap bekliyorum buyrun abim delillerinizi sununda ikna olalım...

...
61 gün orucu cimaya bağlı olduğunu imam şafii benimsiyor zaten.ve imam şafii aralıksız 61 e bilerek oruç yiyenleri katmıyor.izah etmiştim bunu.bunu imam azam benimsemiş ve delillerini sunmuştur.şunu neden unutuyorsunuz bilemiyorum,hangi imam babasının vasiyetini delil getirmiştir ki ????? delilleri kuran ve sünnettir.sünnetten delil ararken benim senin gibi googleden aramadı.ravilerin yakasına bizzat yapışarak öğrendi.kabul etmedikleri ravilerin sayısını saysak mı sana ! önüne her gelen adam hadimi rivayet etmişti?? hayatında bi kez yalanına rastlayanın hadisi kabul edilmiyordu.ve sana soruyorum hayatında hiç mi yalan konuşmadık yitik??? eğer konuştuk diyorsan,hayatında bir kez yalanına rastlanan raviyi red ediyorsak seni /düşüncelerini hay hay red ederiz. doğru mu yitik ağa?
sahih sünnet nedir yitik? mezhepleri değil tüm islam alimlerinin ittifakla kabul ettikleri küttübisitte değil mi? 6 meşhur muhaddis değil mi ? verilen hadis bu imamların ittifakından geçmiş değil mi ? cevabın evet ise hadise itiraz etmek nedir sence? yahut sahih sünnet bunların attığı temel değilse nerde bu sahih sünnet? çıkarda görelim sahih sünnetini ? bana öyle geliyor ki,laf olsun dolma olsun anlamındadır sizin savunduğunuz sahih sünnet.kütübisiteyı ortadan kaldırın bak bakalım elimizde tek sünnet kırıntısı kalır mı ? ee bunlarıda kabul etmiyorsan ne diyebilirim ki??
diğer soruya gelince ;
61 gün cezası cezadır ve farzdır cima için.aralıksız uygulanması içinse,ayete göre gücün yoksa yersin orucu.hadiste geçtiği gibi,sahabe hiç bir zecayı kabul edemiyeceğini söylüyor Resulullaha.Resulullah hiç bir gücü olmayan sahabeyı ceza yerine mukafatlandırdı .al götür bu meyve sepetini ailenle ye demedi mi ? neden işi yokuşa sürüyorsun ki? ramazan orucu kuranla sabit farz değil mi ? ee ramazanda adet olan kadın ara vermek zorunda? demekki 61 orucuda böyle..adet olsa lohusa olsa yada hasta olsa ara verir özrü kadar..iyleştiğinde devam eder kalan yerde.BU KADAR BASİT.
delil hastası olmuşsunuz siz! muallimenin çayına bile kurandan delil arar oldunuz.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla