Konu Başlıkları: Bayanlara özel (Mahrem Konular)
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ağustos 2012, 03:05   Mesaj No:32

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Bayanlara özel (Mahrem Konular)

Muhsin hocam emin olun bu tür konularda çok fazla tartışmak istemiyorum helede Vahyi gayri Metluv hususunda hiçmi hiç tartışmak istemiyorum Çünkü bu husus çok önemli bir konu ve kimsenin var olan düşüncelerine karışmak istemediğimdendir Google ve benzeri ile ilim elde eden veya amel eden biri olmadığımı sen iyi bilenlerdensin ...


ve onların bu konuda hiçbir bilgileri olmadığından yalnızca zannın ardından giderler ama zan, hiçbir zaman gerçeğin yerini tutmaz. (Necm-28)

Muhsin Abim delil Kur'ani bir metot'tur kendi zannım ile ortaya koyduğum bir prensip değildir.

İstidlal, delillendirme demektir. Bir mantık terimi olup birden çok önermelerle akıl yürüterek sağlıklı ve doğru çıkarımlar ve sonuçlar elde etmek anlamına gelir.Kelam İlminde istidlal “bir hükmün ve kavramın” doğru ve yanlışlığını ispat etmek için zihnin yaptığı faaliyete denmektedir. Dinde bir delilden kaynaklanmayan ve delile dayanmayan bir bilginin gerçeklik değeri yoktur. Bir delilden ve bir emareden kaynaklanmayan bilgiler vehim ve hayalden öte bir anlam ifade etmez.

Sayın Muhsin hocam asla ve asla kimsenin ne dediğine çok önem vermem. öncelikle Kur'an ne der Allah resulü nasıl açıklar ona bakarım ve elde etmek istediğim hükmü kendim çıkarmaya çalışırım eğer beni aşarsa otorite Alimlerin kaynaklarından faydalanır sonuca varırım .Klasik usul ile bizlere ulaşmış olan Fıkhi bilgilerde haddinden fazla sakat görüşler mevcuttur bu nedenle her söyleneni kabul edileni araştırmadan kalben mutmain olmadıktan sonra benimsemem ...

Yıllarca bizlere verilen İman esaslarında dahi ne tür tahrifatlar olduğunu sizinde elinizde olan Hasan El Basrinin kader risalesi şerhinde gerekli izahlar yapılmıştır.Sizde iyi bilirsinizki Emevi şarlatanlarının bu dine ne kadar ekleme yaptıklarını.İmam Ebu Hanife Allah kendisinden razı olsun zalim sultanlara kadılık yapmadığı için şehid edildiğini iyi bilirsiniz lakin onun talebesi İmam Muhammed Hocasının onurlu tavrını sergilememiş ve zalimlere fetva makamı olmuştur elimize ulaşan bilgilerin birçoğu İmam Muhammed aracılığı iledir şimdi size şu sorum olacak bizlere ulaşan bu bilgi ve belgelere ne kadar itimat etmemi bekliyorsunuz?

Emin olun Abim sanal alemde bu tür ihtilaflı ve kafa bulandırıcı konular hususunda hiçmi hiç yazmak istemiyorum Çünkü bu tür mevzuları İnsanların yüzde doksanı bilmiyor ve bilmedikleri bu tür konularda Teslimiyetlerini zedelemek istemiyorum vebalinin farkındayım lakin karşımda siz ve sizin gibi Alim abilerim kardeşlerim olunca bire bir konuşmayı tercih ediyorum.

Çünkü vahyi Gayri Metluvun ne anlama geldiğini bilmeyenler bu ismi duyduklarında GOOGLE İle bilgi edinmek isteyecekler ve farkında olmadan İTİKATLARINA dahi şüphe girecek bize faydadan çok zarar vereceğini biliyorum ve sizin söylemlerinize İlmi manada cevap vermekten çekiniyorum .

Yoksa sizde iyi bilirsiniz herhangi bir hususta girdiğim hiçbir hususta geri adım atmam sonuca varmadan da çekilmem lakin bu tür konuları Alimler ile konuşmayı bire bir deliller ile cevapları bulmayı yeğlerim bunuda en güzel şekilde Allah kendisinden razı olsun Babanız ile yaparım ve bilmediklerimi yanlış veya doğrularımı belirlerim Üstün ilmine müracaat ederek Selametle kalın Tartışmak istemiyorummmmmmm...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla