Konu Başlıkları: Lütfü Oflaz'la Sohbet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ağustos 2012, 17:33   Mesaj No:4

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Lütfü Oflaz'la Sohbet

- Lütfü Bey; Ramazan'ın başında Diyanet İşleri Başkanı'nın lüks iftar sofralarından kaçınılması gerektiğini söylemesine rağmen, beş yıldızlı otellerde kişi başına 250 liraya kurulan lüks iftar sofralarının dolup taştığı görülüyor. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

- Bu sofralara iftar sofraları değil israf sofraları denmelidir! Zaten beş yıldızlı oteller yiyecek israfının zirve yaptığı yerlerdir. Hele de bu otellerdeki açık büfe denilen yemek düzeninde, azıcık tadına bakılan yiyecekler çöpe gönderilir. Böylesine otellerde her gün çöpe gönderilen yiyeceklerle binlerce insan doyabilir. Acaba Ramazan'ın ruhu dikkate alınırsa, beş yıldızlı oteller iftar davetleri verilecek yerler midir? Dünyadaki aç insanlar dikkate alındığında, beş yıldızlı oteller iftar edilecek yerler midir? Buralarda kişi başına 250 liraya iftar sofrası kurmak ne demektir?

Hadi dünyadaki açları bir kenara bırakalım; bizim ülkemizdeki bir bölüm insan çöplüklerden beslenmektedir. Bizim ülkemizde bir ay boyunca çalışan asgari ücretli bir insanın eline net olarak 700 küsur lira geçmektedir. O insan ve ailesi bu parayla geçinmektedir. Bakın örneğin Malatya'da kayısı, Adana'da pamuk toplayan işçiler 25 lira kazanmak için günde 15 saat 45-50 derece sıcak altında çalışmaktadır. Buralardaki elektriksiz, susuz, tuvaletsiz çadırlarda çoluğuyla çocuğuyla yaşamaktadır. Diğer yerlerdeki tarım işçilerinin durumu da bundan farksızdır. Ne yazık ki ülkemizin bu gerçeklerine gözler kapatılıp beş yıldızlı otellerde kişi başına 250 liraya iftar yapılıyor. Beş yıldızlı otellerde ya da Boğaz'daki pahalı restoranlarda iftar davetleri veren kimi Müslümanlar, “para benim kim ne karışır; zengine zengin yaşam yaraşır” dercesine hareket ediyor. O zaman bunların “paran varsa yaşa, paran yoksa öl” diyen kapitalistlerden ne farkı kalıyor? Bunların insafı nerde kalıyor? Bunlar da insaf olsa, ayda 700 küsur lira asgari ücretle ailesini geçindirmeye çalışan insanların ülkesinde, kişi başına 250 liraya beş yıldızlı otellerde iftar sofraları kurmazlar. Bu iftar sofraları denilen israf sofraları yerine insaf sofraları kurarlar! Hayatlarını israf üzerine değil insaf üzerine kurarlar! Para musluklarını israf için gürül gürül akıtmazlar.

CHP İKTİDARA BASTONLA YÜRÜYECEK!

- Son kurultayda, iktidara yürüyebilmek için değişimin, gençleşmenin, yenilenmenin şart olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi önümüzdeki seçimlere hazırlayacak “iktidar kadrosu” denilen merkezdeki yönetici kadrosunu belirledi. CHP'nin “iktidar kadrosu” hakkında ne düşünüyorsunuz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son kurultayda, “değişme, gençleşme, yenilenme” dedi, ama gerçekten CHP'nin yönetici kadrosunu değiştirdi, gençleştirdi, yeniledi mi? CHP'nin genel başkan yardımcılarını buna göre belirledi mi? CHP'nin genel başkan yardımcıları yeni ve genç isimler mi? Örneğin Kemal Kılıçdaroğlu'nun, genel başkandan sonra CHP'deki en güçlü makama oturttuğu, partinin ikinci adamı yaptığı kişi kim? Adnan Keskin. Peki Adnan Keskin kim? Kırk yıldır politikacılık yapan; 1990'ların CHP'sinde de genel başkandan sonraki en güçlü makamda oturan, partinin ikinci adamı olan, yaşı 70'i aşmış biri. Bu mudur değişme, gençleşme, yenilenme dedikleri? Anlaşılan CHP yaşlıları boyayıp genç diye millete satmaya çalışıyor! Eskileri boyayıp yeni diye millete yutturmaya çalışıyor! Bakın bugün dünyanın en güçlü ülkesi ABD'yi 51 yaşındaki bir başkan yönetiyor. Obama'nın başkan seçildiğinde 47 yaşında olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bugün Türkiye'yi de 58 yaşında bir başbakan yönetiyor. Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğunda 48 yaşında olduğunu da unutmamak gerekiyor. CHP'nin “iktidar kadrosu” denilen yönetici kadrosu, bunların yanında çok yaşlı ve eski kalıyor. Kaldı ki “iktidar kadrosu” denilen bu kadro, 2015'teki genel seçimlere kadar daha da yaşlanacak, eskiyecek. Peki Türkiye gibi genç nüfusun çoğunlukta olduğu, 30 yaşın altındakilerin nüfusun üçte ikisini oluşturduğu bir ülkede böylesine yaşlı, eski kadrolarla bir iktidar yürüyüşü başlatılabilir mi? Gençler hiç böylesine yaşlı ve eski kadroları iktidara getirirler mi? Bu mudur CHP'nin iktidar kadrosu? “İktidar kadrosu” dedikleri resmen ihtiyar kadrosu! CHP bu ihtiyar kadro ile mi iktidara yürüyecek? Anlaşılan CHP iktidara bastonla yürüyecek!

(Yeni Akit)
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla