Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2012, 12:43   Mesaj No:14

MusabBinumeyr

Medineweb Sadık Üyesi
MusabBinumeyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MusabBinumeyr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13855
Üyelik T.: 22 Mayıs 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:Güneşin Doğduğu YerdeN..
Yaş:37
Mesaj: 745
Konular: 254
Beğenildi:50
Beğendi:0
Takdirleri:160
Takdir Et:
Standart Müslüman gibi düşünmek için iman


İtikad nedir? Kendini modern olarak tanımlayan ahir zaman insanı için dinin derin mevzusu mudur? Yoksa şeriat deyince bilinç altına sokulan kol bacak kesmek algısı gibi bir algıya mı sahiptir modern insanlar(!) bunun karşısında? İnanç, inanmak bunlar nasıl şeylerdir? Birinin tehdidine inandığımız zaman yaptımız davranışlar o tehdidi görmezden gelerek yapılınca buna inanılmış mı olur? Eve mümin girip kafir çıkmak nedir? Nedir tüm bunların cevabı? Öyle bir zaman gelecek on da birini yapan kurtulacak statüsünde olmak için önce sağlam inanç gerekmez mi? Peki inandım deyip hiç bir emare göstermemek nedir? İman ettiklerimizin bizim düşüncelerimizde yeri nedir?

Evet eksik sorular içinden yola çıkarak sabahın 6sında yazılmış bir yazının ikinci paragrafındasınız. Hayatta doğdumuz çevrenin, yaşadığımız ülkenin genel geçerleriyle hareket ederken bazı şeyleri hiç dikkat etmeyiz. Mesela bugüne kadar neden hep batı cephesini derslerde bize okuttular. Bizim askerimiz doğuda da bir istiklal savaşı vermedi sorusu dikkat etmediklerimize bir örnektir.

Evet dış etkenler bizim düşüncelerimizi hiç tahmin edemediğimiz kadar kısıtlamakta.

Düşünce deyip onlar bizim inançlarımızı da kapsamakta.

Ne kadar İslami usulleri uygun giyinirsen giyin, ne kadar ibadet edersen et müslüman gibi düşünüp iman etmedikçe akıbetinin hayırdan uzaklığı artacaktır.

Peki nedir müslümanca düşünmenin esası kaynağı nedir?

Biz inanmaktayız ki Kuran'ı en iyi Rasulullah Muhammed Mustafa Sallallahü aleyhi vesellem anlar. Peki biz Rasul'ü nasıl anlarız. Rasul'ü de en iyi Ashabı anlar. Peki Ashabı nasıl anlayacağız. Onları da Tabiinden göreceğiz. Tüm bunların sistemleşmiş bir ilmi aktarımını nasıl oluşturacağız? Biz değil, müctehidlerden hazır yapılmışına bakacağız.

Devir bir acayip müslümanlar. Hele de bir derdiniz varsa. O dertten gayrı arkadaş yoktur artık. Neden mi düşünün çevrenizdeki insanların hallerini kimin umrunda sizin derdiniz. Bu dertten mahrum insanların meşgalelerini düşünün. Zevk aldıkları keyif aldıkları şeyleri düşünün. Sen onlarla oturup kalkarsan güldükleri şeylere ağlarsın ağladıklarına da gülersin.


Devamı Gelecek inşaALLAH..
Alıntı ile Cevapla