Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ağustos 2012, 19:57   Mesaj No:16

MusabBinumeyr

Medineweb Sadık Üyesi
MusabBinumeyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MusabBinumeyr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13855
Üyelik T.: 22 Mayıs 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:Güneşin Doğduğu YerdeN..
Yaş:37
Mesaj: 745
Konular: 254
Beğenildi:50
Beğendi:0
Takdirleri:160
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman gibi düşünmek için iman

Liseden ve ilkokuldan bir kaç arkadaşım birbirlerinden haberleri olmayıp arayıp aynı sorundan dem vurmuşlardı. Huzursuzuz. Cevap basitti aslında huzur İslam daydı. Fakat sıkıntı da burda doğmakta zaten, kişiler zaten biz müslümanız ve her şeyi bilmekteyiz durumunda olduklarından, bilmemenin ayıp olarak kabul edildiği bir devirde olduğumuzdan olsa gerek, çareyi İslam da görmüyorlardı. Ama Ebubekir Sifil hocanın bir seminerde değindiği gibi nifak 2 türlüdür, birincisi herkesin bildiği üzere kalben tasdik etmeyip dille ikrar ediyor gözükmek ki cezası cehennemde kafirlerden daha şiddetli muamele görmek olacakmış ki ALLAH muhafaza buyursun hem bizleri hem nesillerimizi. İkinci nifak türü ise tashihi itikad a uğraşmamak veya doğru itikada sahip olmak için çaba sarfetmemekmiş.

Üstad Bediüzzaman'ında değindiği gibi insan eğer imanı bırakıp ben hayvan gibi yaşayacağım dese hayvan gibi olamaz daha aşağı olur, çünkü hayvanın geçmiş ve gelecek kaygısı olmadığı halde insan bunların ikisine de sahiptir. İşte ben bu kaygılardan ortaya çıkan dünyevi zevklerle tam huzur bulamamayı ALLAH'ın bir lütfu olarak görmekteyim. Çünkü insan bu huzursuzluk sayesinde gerçek huzurun kaynağını aramaya başlıyor.

Fakat bu huzur arayışının olma sebebini şu anda kendi zaviyemden yalnızca müslümanlar için söyleyebilirim. Çünkü hayatta daralıp bunaldığım bir zamanda bir akrabamın söylediği bir söz vardı, BİLEN KAYGI DUYAR.

Peki dünya da huzur bulamayıp dini bir arayışa giren ahir zaman müslümanları nelerle karşılaşmakta? İşte burada yazacaklarıma önem vermekle beraber tam bir genelleme yapmadığımın da bilinmesini isterim.

1. Herhangi bir cemaatle tanışan insanlar cemaatlerdeki lider taassubundan ve bir bildiği vardır anlayışından çabuk sıkılmakta ve cemaatteki yanlışları İslam'a mal ederek dinden uzaklaşmakta.
2. Bir tarikata gidenler ise eğer işin ehline ulaşmadıysa(mürşid yönünden demiyorum vekiller veya vakıflardaki çok bilmiş sofiler) tam doyurucu bilgilere ulaşamadığından tasavvufu şeriata mugayyir bir şey olarak görebilmekte ve farklı görüşlere kapılabilmekte.
3. Şahsi arayışlar ise kişiyi dinde zorlama yoktur, Kuran ı okurum her şeyi bulurum, gibi bir zihniyete sahip olma yoluna sokabilmekte.

Peki çare nedir?

Çare yine tarikatlar, cemaatler ve şahsi çabalardır.

Fakat temelde uyum şarttır. Temel nedir? İtikattır.

Yazının devamı gelcek İnşeAllah
Alıntı ile Cevapla