Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ağustos 2012, 21:28   Mesaj No:17

MusabBinumeyr

Medineweb Sadık Üyesi
MusabBinumeyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MusabBinumeyr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13855
Üyelik T.: 22 Mayıs 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:Güneşin Doğduğu YerdeN..
Yaş:37
Mesaj: 745
Konular: 254
Beğenildi:50
Beğendi:0
Takdirleri:160
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman gibi düşünmek için iman

İnsanlık İslam'a yönelince karşısına bir çok fırkalar çıkıyor gibi gözüksede bu sorunu çözmek galiba baya basit olsa gerek. Yeni bir usul öne çıkaranlara zaten akl-ı selim bir müslüman ın vereceği cevap oldukça basittir. 1400 senedir hiç bir İslam alimi göremedi de siz mi gördünüz. Yani tarihsel sürece bakıp olay çözülebilecektir ve bizim sünnilik dediğimiz ehl-i sünnet çizgisinin aslında sonradan ayrılmış bir fırka değil bu dinin ana gövdesi yani kendisi olduğu anlaşılacaktır. Fakat çağımız da birçok insanın münazara dan anladığı haklı çıkmak olduğu için hakikatin ortaya çıkması kimin umrunda. Konuyu fazla dallandırıp budaklandırıp farkında olmakla beraber medrese eğitimi görmüş cengaverlerin sual-ı mukadderat anlayışıyla hareket etmek istediğim için böyle bir yazı dizisi çıkmakta.

İtikad meselesini anladığımız zaman olay büyük ölçüde sağlamlaşıyor ve bu devrin fırtınalı ortamında bi nebze olsun kişi doğru yanlış ayrımını yapabiliyor.

Yani mesele doğru itikad, çevredeki onlarca batıl fırkayı tek tek öğrenmek mümkün olamayacağına göre ve de eğer bir müdaafa vazifeniz yoksa, doğruyu öğrenip yoluna bakmak en iyi tercih olsa gerek. Tabi burda şahsım adına nacizane bir isteğimdir bu ehl-i sünnet merkezdir fakat nice sünniyim diye dolaşan küfür kelamlarıyla iman kalesini yıkan insanımız vardır bunun yanında sağlam itikatlı alevisi veyahut başka isimlerle zikredilen kimseler olabilir aslında onlarda kendilerine ne derlerse desinler merkezdedirler.(yanlış anlaşılma olmasın!) Yani imanın 6 şartına hakkıyla iman edip de kişi kendisine farklı bir isim takıyorsa biz ona gavur muamelesi yapmamalıyız yapamayız da zaten.

Evet itikad konusu üzerinde ilerleyeceğiz inşeAllah fakat dünkü konuya da bir açıklık getirmek isterim. Mehmet Şevki Eygi nin bahsettiği bir mevzu dünkü sorunun çözümünde bize bir bakış açısı sağlayabilir. Peki nedir onun önerisi? Sohbethaneler! Yani hiç bir cemaat yapılanması olmadan sırf iman kor ateş ilişkisinde günümüz müslümanının özellikle gençliğin itikad konusunda yani milletin imanı için olan mekanlar. Diyeceksiniz belki zaten tasavvuf eskisi gibi artık havas işi olmaktan çıktı milyonda bir çünkü ihtimal tekkeler boşalır yoksa. Doğrudur amenna. Zaten Mahmud Efendi (k.s.) Hazretleri de belirtiyo eskiden herkese şeriat öğretilirdi. Avam değil de havas gelirdi tekkelere diye. Benim buraya bi lafım yok olamazda zaten. Amma çevremdekilerle konuştuğumda meslek icabı zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor diyen iktisatçılar var. Aynen bunun gibi müslümanlarda da dindar daha dindar ve bilinçli, gafil taife ise acayip bir halde ALLAH muhafaza etsin bir halde ve eskisi gibi bir dindar orta sınıf yani tarik veya cemaatte olmayan bir grup yok. İşte ortada eriyen bu insanlar için sırf imanlarının kaygısını duyarak açılacak sohbethaneler diyor Eygi.

Devir bir acayip müslümanlar. ALLAH bizi uyandırsın. ALLAH bu ümmeti ıslah etsin. Yanlışın en tehlikelisi doğruya en yakın olanıdır sözünü daha iyi anlıyorum artık. Bizim dinimize dışardan bir saldırı gelse herkes farkında olur. Amma şimdi hacı hoca geçinenler milyonların imanıyla oynamakta.

Amma sakın ümitsizliğe düşmeyin. Ben bir zaman bir gardaşımla otururken öyle bir yanlışa düştüm. İnşeAllah bi sakatlık olmamıştır. ALLAH'ın rahmetinden ümit kesilmez. Havf ve Reca dengesi önemli.

Yazının devamı gelcek İnşeAllah
Alıntı ile Cevapla