Konu Başlıkları: Bayanlara özel (Mahrem Konular)
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ağustos 2012, 13:25   Mesaj No:39

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: Bayanlara özel (Mahrem Konular)

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sayın ablama öncelikle bir ayet sunarak konuyu izah etmeye çalışayım:

Kim (Allahın huzuruna) iyi bir iş ve davranışla çıkarsa bu yaptığının on katını kazanacaktır; ama kim de kötü bir fiil ile çıkarsa onun aynısıyla cezalandırılacaktır; ve kimseye haksızlık yapılmayacaktır.
(E'nam 160)

Sayın ablam Kaza Orucu Farz olan bir borcu yerine getirmek olduğu için Nafile oruç tutmaktan daha eftaldir Çünkü öncelikli ödenmesi gerekli olan Allah'ın farz kıldığı bir ibadetin Borcunu yerine getirmek olmalıdır. İlk altı gün içerisinde borçlar daha sonraki günlerde ise Şevval ayına mahsus olarak oruç tutması daha mantıklı bir yol üzere hareket etmektir . Çünkü Farz olan Oruç borçlarını tutamadığı günler sayısınca Şevval ayı içerisinde Nafile bir ibadet ile telafi etmek veya önceliği ona vermek abes olur ... Ayeti kerimede belirtilen ibadet,ihlas salih amel ve benzeri hususları yerine getirmek ile zaten mükafat elde edilmekte ve Allah bu mükafata ek olarak on katının verileceğini belirtmekte...

Borçları yerine getirdikten sonra Şevval ayına mahsus olarak oruç tutan kardeşlerimiz inşallah o sevaba nail olurlar Ameller Niyetlere göredir... Selametle kalın.
Alıntı ile Cevapla