Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Eylül 2012, 11:43   Mesaj No:27

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
şu konuyu tatlıya bağlamanın zamanı geldi sanırım..konu ile ilgili yazdıklarım sanırım taaddüdü zevcat taraftarı olduğum şeklinde anlaşıldı bazı üyeler tarafından.HAYIR DEĞİLİM.
şu madelere dikkat edelim ;
1-taaddüdü zevcad ailedeki çıkmazlara karşı bir çözüm önerisidir/ruhsattır.ruhsatı uygulamak/uygulamamak kişiye özeldir.
2-islam 1'i 4 de değil kırkı/sayısızı dörde indirmiştir.tavsiyesi 1 dir.dörde kadar izin verilmiştir.
3-hiç bir sağlıklı inanan mümin;"hiç bir mazereti yokken,evindeki eşi pırlanta gibi iken,huzur kaynağı iken,itaatkar ve eşine sevdalı iken,eşini görmediği gün hasta olurken",sırf heva hevesi uğruna,aaa canım sıkıldı,bu kadından sıkıldım,yenisini alayım demez,derse zalimliktir,sorumsuzluktur, muttakisizliktir,namussuzluktur.
4-hiç bir müslümanın ayetler ile sabit konuyu sağa sola çekmeye hakkı yoktur.yok o asırda böyle imişde,şartlar değişmişmişde,hangi çağdayızmışda,bu çağda kumamı olurmuşmuşda,ikincisi ile evlenmesi gereken erkek eski eşinden izin almak zorundaymışmışda(saçmalıktır bu,hangi kadın izin verir ki),gibi saçma sapan gerekçelerine kuranı alet etmemelidir.kuran kıyamete kadar güncelliğini koruyor buna inanmayan murteddir.
saygılar..
Alıntı ile Cevapla