Alıntı:
Armagan Üyemizden Alıntı
Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (Mümin kadınlara söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, görünen kısmı hariç, ziynetlerini göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar örtsünler!) [Nur 31]
Resulullah efendimizin açıklamaları ile âyetin manası şöyle oluyor: (Mümin kadınlara söyle, gözlerini [yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, [Kolye, küpe, bilezik, kına, sürme gibi] ziynetlerini [ve ziynet taktıkları baş, kulak, kol ve ayaklarını] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31] (Celaleyn, Medarik)
Hazret-i Âişe validemiz de bildiriyor ki:
(İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti gelince, emri geciktirmemek için hemen peştamallarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai)
bu kadar emırler acıklanmıssa daha neden acıklıgı savunayım ki calısıyorum acıgım mecburenıde kabul etmıyorum okuyorumu da
ben 10 yıl boyunca calıstım ısım esasında acıktım kapıdan cıkmadan kapanırdım allah yürekeri güzel etsın derız ama o yurekler zaten güzel olunca tesettürümüzde olur bu konuda kım ne savunursa savunsun sana katılıyorum üstad ........ kıs gelınce dallarda guzellık kalmıyor kalıyor dıyoruz ya oda tesetturun bızı örtügü gibi dalları örten karların güzellıgı
bu sadece benım fikrim............
selam ve dua ıle................... |
kuranda BAŞÖRTÜSÜ diye bir kelime yoktur.ÖRTÜ kelimesi vardır.Ziyentlerini saklasınlar derkende gerçek ziynetler kastedilmiştir ve örtülerini yakalarının üzerlerine koysunlar diyerek nelerin saklanması gerektiği aklı selim olanlara itafdır nitekim ayet devam eder yürürken ayaklarını vurmasınlar ziynetleri ses çıkarmasın...Şimdi eğer kadındaki ziynet saç, göğüs,bacak vs..ise bunlar yürürüken ses çıkartırımı? peki neler ses çıkarır elbetteki vücuda takılan ziynetler bilezik kolye halhal vs....
Allah vayh ettiği ayeti ile birtek harf ve kelime eksik bırakmadım dediği kuranda BAŞÖTÜSÜ kelimesini kullanmaması veya YAKALARININ ÜZERİNE demek yerine BAŞINDAN itibnaren kelimesini kullanmamasının sebebi ne ola acep?....BENİM ANLAYIŞIM BUDUR....
Herkesin inancı kendinedir..ne açık gezmek bana göre ayıp nede kapalı gezmek bana göre ayıptır...Lakin MÜMÜN OLANIN TEK KAYNAĞI OLAN KURAN dır ve AYET ile açıkca KURANDAN sorulacaksınız denilirken kuran ayetlerini öteye beriye çekerken biraz daha dikkatli olmak gerekir...Ne açık gezeni KAFİR nede KAPALI gezeni YOBAZ şeklinde nitelemeli kimse kimseyi küçük görmemeli ve aşağılamamalıdır...
HELE HELE MUHKEM OLAM AYETLER HAKKINDADA KESİN YARGIYA VARMAK VE BU BÖYLEDİR DEMEK ORTAK KOŞMAKTAN VE ŞİRKE DÜŞMEKTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR...BUNUN YERİNE BENİM ALGIM BÖYLE BEN BÖYLE ANLIYORUM DEMEK DAHA UYGUNDUR...
Selam ve Dua ile....