Konu Başlıkları: kız çocukları okutulmalımı?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Eylül 2012, 14:57   Mesaj No:4

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4537
Beğendi:6132
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: günün sözü

kız evlatlarımızı okutmak için bir çok neden sunabilirz. Bu nedenlerin başında da, “cehaletten” doğan korkunç faciaları ve acı sonuçları sıralayabiliriz. Etrafınıza ve çevrenize şöyle bir bakın: bütün kötülüklerin en baş kaynağı cehalet değil mi? Özellikle “kadının cehaleti, toplumun ve insanlığın cehaleti” demektir.Anneden daha etkili eğitimci var mı?” Erkeğin en yakın dostu ve sırdaşı kadın değil mi? Bu bağlamda, kız çocuklarımızı en iyi şekilde okutmalıyız ki “kadınlık vasfına” ulaşabilsinler. Gerçek mânâda kadınlık vasfına ulaşamayan, annelik vasfına nasıl ulaşacak?..
Hz. Ali bir sözünde, “Bilgi, servetten daha üstündür. Çünkü, serveti sen korursun. Halbuki bilgi, seni korur.”
Dînî yönden kız çocuklarının okutulmasında engelleme şöyle dursun, bilakis teşvikler vardır. Buna göre, hangi olumsuz şartlar içerisinde olursak olalım, kız evlatlarımızı okutabilmenin bütün yollarını araştırıp bulmak zorundayız. Bu görevi yerine getirmek hem dînî hem de sosyal bir görevdir. Dînî bilgilenmenin yanında, insanın kendini koruyabilmesi ve hayatını sürdürebilmesi için bilgili olmak zorunluluğu vardır,Gerek Kurân-ı Kerim’de ve gerekse Rasulullah (sav) Efendimiz’in sünnetlerinde, kız çocuklarının okutulmamalarıyla ilgili her hangi bir hüküm yoktur. Yüce dinimiz devamlı okumayı ve bilgilenmeyi teşvik etmiştir. Teşvik ve tavsiyelerin yanında emredici hükümlere de yer verilmiştir. Nitekim peygamber efendimiz (sav), “kadın-erkek ayırımı yapmadan ilim öğrenmeyi herkese farz kılmıştır.”
Daha bir sürü yanlışların temeline indiğinizde “cehâletle” karşılaşacaksınız. Artık câhillikten hem kendimizi, hem de ailemizi kurtarmalıyız. Bunun çaresi de geleceğin “baş eğitimci” namzetleri kız evlatlarımızı okutmaktır. Yaşadığımız çağın adı, “bilgi çağı”dır. Bu çağda bilinçli olmayan, kullanılmaya ve sömürülmeye mahkûm olur. Artık günümüzde, bilgiye ulaşmak eskisi gibi zor olmuyor. iletişimin ve teknolojinin yaygın olduğu bir dünyada, zor da olsa okumanın her türlü imkanları mevcuttur. Yeter ki sizde bu istek, bu azim olsun.
Gelin hem ahiret hemde dünya bizim olsun...
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla