Konu Başlıkları: Haftanın Misafiri HACIYSK
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Eylül 2012, 22:28   Mesaj No:22

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Haftanın Misafiri HACIYSK

Hayırlı olsun zılame delâl... (Zılam : Delikanlı erkek anlamında delâl ise çok güzel nadide anlamında bilmeyenler için açıklamak istedim)

Gelelim sorulara sorularım ağır olabilir lakin tasavvufi düşüncede cevaplarını öğrenmek isterim...

1: Allah azze ve celle Ayeti kerimede İnsanları ve Görünmeyen varlıkları yalnızca kendisine ibadet/kulluk etmek için yarattığını bildirmektedir Zariyat 56 Lakin Allah Sübhan'dır herşeyden Münezzehtir Bu münezzehlik esas alındığında Allah'ın insanları ve görünmeyen varlıkları yaratmasındaki amaç ne olabilir Kulluğumuza ibadetimize hiçbir ihtiyacı yok iken Tasvvufi düşünceye göre Gizli bir hazine idim beni tanısınlar diye yarattım düşüncesi Münezzehliğine ters düşmezmi?

2:Şu örnek ile yola çıkalım: Bir toplanma kampındasınız ve 3 çocuğunuz karşı güçlerin elinde ve siz çocuklarınızı kurtarmak için çabalıyorsunuz karşı tarafta olan size 3 çocuktan birini seç diye telkin ettiğinde Özgür irade nasıl işliyor ortada varolacak fiilde sizin iradenizmi yoksa karşı tarafın iradesimi hakim Özgür irade var ise burda nerdedir?

3:Günümüz dünyasında Müslüman adı ile yaşamaya çalışanların basiretsizlikleri,dünya değerlerine aşırı yönelişleri,kin nefret ve güvensizlik hasletlerinin temelinde ne vardır neden bu hale geldiler?

4: Bugün ilahi ve batıl anlayışlar kendi varlıklarını ideolojilerini yaşatma adına kan dökmekte insan hak ve hürriyetlerini yok saymaktadırlar Bu anlayışlar içiresinde adı İslam olan toplumlarda mevcut ve birbirlerini öldürmekten zevk almaktadırlar iki kesim çarpışırken Allah'u ekber nidaları ile karşı taraftakini öldürmekte İslam'ı savaş dini gibi gösteren suriyeli ıraklı pakistanlı afganistanlı ve türkiyeli Mücahitler! Hani Allah adına bu vahşeti yapmaktadırlar ?

5:Ülkemizde kanayan yara Irkçılık mikrobunun son zamanlarda dış güçlerden aldığı destek ile yaptığı katliamlar sözde halk hareketi olarak lanse edilen yapılanmanın gerçek yüzünü ortaya koymasına rağmen neden halen binler bu zalimane ideoloji sahiplerinin eteğine yapışarak onları desteklemektedir Nasıl bir özgürlük vaadi bu denli zalimliğe mübahlık kazandırmaktadır?

Şimdilik sorularım bu cevaplarınıza göre devam edecem kolay gelsin zılame delal...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)