Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2012, 20:27   Mesaj No:4

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür

Alıntı:
MERVE DEMİR Üyemizden Alıntı Mesajı göster

Anne ve baba çocuklarına bilinçli eğitim verdiği takdirde M.İslamoğlu tabiri ile anne işe baba işe çocuk kreşe formülünden sıyrıldığı sürece hem insan kurtulur hem de İslam !

Geçenlerde okuduğum habere göre gelişmiş ülkelerde kadınların evlerini tercih ediyorlarmış.Avrupa birliği yetklilerisürekli kadın isithdamını bizden artırmamızı isterken kendileri evinde çocuğuna bakan kadınlara maaş bağlayarak kadınlarına evlerini cazip göstermeye çalışıyorlar. Bizim yetkililerimiz ise kadınların iş alanlarında yer almalarıyla övünüyorlar.Benım şahsi fikrim kadınlar hakkıyla anne ve eş olmuşlarmıda çalışmaya kalkıyorlar.

Çalışan kadınları gruplara ayırabiliriz.ihyaca binaen çalışan kadınlar vardır.Ağır hyt şartlarından dolayı bazı kadınlar istemsede çalışmak zorunda kalıyorlar . ya eşinin maaşı yetmemektedir,ya eşinden ayrılmışdır.dinimize göre kadın çalışmak zorunda değildir.babası abisi amcası yani hytta olan en yakın akrabası kadına bakmak zorundadır ama günümüz şartlarında bu çok zordur. İmkanı olan var olmayan var.asgari ücretle çalışan birisi evinin kirasını zor vermekdedir.yani yakınına bakması çok zor.

çalışmalrına ihtiyaç duydugumz kadınlar vardır bunlar''dr. kadın dogum dr.ebe hemşire öğretmenlik psikolog dini ilimler dalında çalışanlar.ilk akıma gelen bunlar.

Statü için çalışanlar: Ev hanımlığı sürekli küçümsendiği için bazı hanımlar çalışarak değer görme arzusu içine giriyorlar. Kadınlar kariyer yaparken çoğunlukla evlilikleri bitiyor. Toplum paralı, yalnız ve mutsuz kadınlarla dolu.

Ev işlerini ve çocuk bakmayı sevmeyip dışarıda çalışmayı daha rahat bulduğu için çalışanlarÇocuk bakıcıya, ev işleri de yardımcıya… Dışarıda çalışmak ev işlerinden ve çocuk bakmaktan daha kolay fakat hem dışarıda çalışıp hem de akşam gelip evde ev işleri, yemek, çocuk, eş bekliyorsa yardımcı yoksa bu durum kadın için cidden ağır bir yük tabii


Kocaya muhtaç olmamak için çalışanlar Kocadan para istemek zorunda kalmamak, daha rahat harcama yapmak için çalışan kadınlar da azınlıkta değil. Kadının çok cimri bir kocası varsa zaruri ihtiyaçlarını bile karşılamıyorsa zaruret vardır.

Can sıkıntısından çalışanlar Genellikle bekar ya da çocuksuz hanımlar can sıkıntısından çalışıyorlar. Maddi ihtiyacı olmayan hanımlar can sıkıntısından çalışmak yerine dini ve sosyal alanlarda Allah rızası için hizmet etseler daha karlı olur. ahrete yatırım yapmış olurlar.


Dinimiz kadının çalışmasını yasaklamamış.ÇALIŞMAK ZORUNDA OLAN HANIMLARmümkünse evde el işi, pasta, börek, mantı gibi işler, ya da internet üzerinden evden çalışma şeklinde bir çalışma şeklini tercih etmeleri pek çok açıdan dışarıda çalışmalarından daha hayırlı olur, diye düşünüyorum. Çünkü dışarıda çalışan hanımların kazançlarının çoğu kreşe, giyim kuşama gidiyor. Hele uygun olmayan ortamlarda çalışıyorlarsa ...Birde çalışan hanımlar eşlerine ve çocuklarına karşı tahammulsüz oluyorlar.Çocuk annesine bir şey sormaya korkar koca bir, iki susar üçüncüye patırdı kopar .Hanımlar eğer mecburlukdan çalışmak zorunda iseniz sözüm yok.. yok keyfiyetten çalışıyorsanız.yazık ediyorsunuz evliliğinize çocuklarınıza hayatın geri dönüşü yoktur değilmi...Heleki çocuklarını bakıcıya bırakan anneler çocugunuzu nasıl birine teslim ediyorsunuz. Hem unutmayın siz başkalarının arsalarında binalar inşa ederken başkalrı sizin arsalarınızı parselliyebilir...sanırım sayın M.İSLAMOĞLU bundan bahsediyor yazının sonundaki cümlede...



Selametle
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla